В Україні хочуть збільшити вік виходу на пенсію

В Україні хочуть збільшити вік виходу на пенсію
За кожний місяць відтермінування пенсії її розмір збільшується на 0,5%

Українці мають право не просто продовжити працювати на пенсії, але й відтермінувати її виплату

В Україні розробляють механізм, відповідно до якого державні службовці зможуть виходити на пенсію пізніше, ніж у 65 років.

Зокрема, зараз державні службовці мають виходити на пенсію в 60 років. Якщо вони хочуть працювати довше, то за спеціальним наказом вік виходу на заслужений відпочинок можуть продовжити до 65 років. Зараз же в «Слузі народу» розглядають можливість прибрати зазначені обмеження.

Варто зазначити, що йдеться про відтермінування самого звільнення через вихід на пенсію, при цьому сам пенсійний вік і виплату пенсії переносити не будуть.

Зазначимо, також українці мають право не просто продовжити працювати на пенсії, але й відтермінувати її виплату. Як нагадує юрист Олександр Плахотник, за кожний місяць відтермінування пенсії її розмір збільшується на 0,5%. При цьому, якщо відстрочити пенсію більш ніж на 5 років, надбавка за кожні 12 місяців становитиме 0,75%.

Наприклад, якщо вийти на пенсію в 63 роки, розмір пенсії збільшиться на 18%. Важливо зазначити, що за неповний місяць доплачувати не будуть.

«Особі, яка набула права на пенсію за віком відповідно до цього Закону, але після досягнення пенсійного віку виявила бажання працювати й одержувати пенсію з більш пізнього віку, пенсія за віком призначається з урахуванням страхового стажу на день звернення за призначенням пенсії з підвищенням розміру пенсії за віком», – йдеться в законі.

До слова, уряд планує доплачувати пенсіонерам у віці 75-80 років до 500 грн щомісяця.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні зросла мінімальна пенсія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: