В українців можуть забрати пенсії: хто може залишитися без виплат і чому

В українців можуть забрати пенсії: хто може залишитися без виплат і чому
В українців можуть забрати пенсії: названі причини

Згідно з новими правилами, в українців зможуть забирати вже призначені виплати

З 1 січня в Україні змінився механізм перевірки (верифікації) одержувачів виплат від держави, також це позначиться на пенсії.

Згідно з новими правилами, в українців зможуть забирати вже призначені виплати. Про це йдеться в законі «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Так, повідомляється, що призначену виплату, якщо її скасували помилково, можна повернути. Пенсію можуть скасувати з наступних причин:

  • якщо є помилка у прізвищі;
  • якщо виплати отримали з фальшивими документами;
  • якщо якийсь час жили за кордоном;
  • якщо не отримували виплату 6 місяців;
  • якщо ви переселенець і змінили місце проживання.

«Пенсія припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України», – йдеться в законі.

У пресслужбі Міністерства соціальної політики розповідають: перевірку проводить не їхнє відомство, а після Міністерство фінансів надсилає свої рекомендації. Наприклад, скасувати стільки-то субсидій за такими-от адресами.

«У разі наявності помилки або невідповідності в базах даних ніхто скасовувати виплату не буде. Після верифікації проходить другий етап перевірки. Якщо знайшли якесь підозра або невідповідність, цю інформацію перевіряють, зіставляють і вже тільки після це приймають рішення«, – розповідають в Мінсоцполітики.

Будь-яке порушення рано чи пізно можуть виявити. Навіть якщо ви отримуєте весь дохід в тіні, вибіркова перевірка може вказати на ознаки наявності такого доходу. Єдиний варіант - чесно заповнити декларацію.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: