У запроваджені ринкових цін струму для населення потрібна етапність - нардеп

У запроваджені ринкових цін струму для населення потрібна етапність - нардеп
Держава має забезпечити умови для підвищення рівня доходів населення та збереження потужностей енергетичних підприємств, - парламентар

Треба говорити про серйозну підготовку, щоб уникнути енергетичної бідності країни, - Волинець

Запроваджувати ринкові ціни на електроенергію для населення необхідно в кілька етапів, щоб громадяни мали спроможність сплачувати за спожитий струм. Про це заявив народний депутат, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Треба говорити про етапність. Треба говорити про серйозну підготовку, щоб уникнути енергетичної бідності країни. Що таке енергетична бідність населення? Це коли людина має низькі доходи, як заробітну плату, соціальні виплати. Це коли до твоєї домівки підведені дроти, подається електроенергія, а ти маєш низькі соціальні доходи і низьку заробітну плату, ти не можеш скористатися цією електроенергією, ти просто не вмикаєш обігрівачі, одягаєш кожух і валянки і лягаєш в ліжко спати. Потім це все відображається на здоров'ї людини», - пояснив Волинець.

Він також наголосив, що держава має забезпечити умови для підвищення рівня доходів населення та збереження потужностей енергетичних підприємств.

«Тому ми маємо все зробити для того, щоб і люди мали доступ до електроенергії, і для того, щоб зберегти наші енергетичні потужності і забезпечити також достойні заробітні плати і стабільну роботу на шахтах і теплових електростанціях», - сказав Волинець.

Нагадаємо, раніше Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк заявляв, що в середньостроковій і довгостроковій перспективі немає альтернативи вирівнюванню цін на електроенергію для населення та підприємців, і ціни на струм для населення неминуче зростуть.

У свою чергу засновник групи енергетичних компаній «Західнадрасервіс» Зиновій Козицький зазначив, що ціна на електроенергію для населення має стати ринковою, як це відбулось раніше з ціною на газ, а соціально незахищені верстви мають отримувати субсидії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: