У «Нафтогазі» розповіли, коли почнеться примусове стягнення активів «Газпрому»

У «Нафтогазі» розповіли, коли почнеться примусове стягнення активів «Газпрому»
У НАК очікують на рішення суду в Техасі, де українська сторона намагається отримати інформацію про активи Газпрому

На початку січня буде судове засідання у Нідерландах щодо примусового стягнення активів «Газпрому»

На початку 2019 року розпочнуться судові засідання зі стягнення активів російського «Газпрому». Про це йдеться в заяві виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка в Тwitter.

За словами Вітренка, вже на початку січня буде судове засідання у Нідерландах щодо примусового стягнення активів «Газпрому».

Після цього в лютому очікується суд у Британії. Крім того, в НАК очікують на рішення суду в Техасі, де українська сторона намагається отримати інформацію про активи «Газпрому».

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимогу НАК «Нафтогаз України» щодо компенсації за недопоставлені російським «Газпромом» обсяги газу для транзиту. Арбітраж присудив сплатити на користь «Нафтогазу» $4,63 млрд. За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу «Газпром» зобов'язаний виплатити $2,56 млрд. «Газпром» зарезервував $4,7 млрд для штрафу Стокгольмського арбітражу.

Суд арештував голландські активи «Газпрому», щоб виплатити Україні $2,6 млрд. Британія заморозила активи «Газпрому» за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Україна, ЄС та РФ домовились розробити дорожню карту переговорів щодо транзиту газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: