У Мінекономіки стверджують, що з початку року обсяги експорту й імпорту знизились

У Мінекономіки стверджують, що з початку року обсяги експорту й імпорту знизились
Найбільше скоротився експорт металургійних товарів з України, - Качка

Обсяг експорту скоротився на 1,5% проти аналогічного періоду минулого року, а імпорту - на 9,5%, - заступник міністра економіки

В Україні за перші чотири місяці 2020 року обсяг експорту скоротився на 1,5% проти аналогічного періоду минулого року, а імпорту - на 9,5%. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка.

«Негативне сальдо скоротилося у три з половиною рази: з $2,1 млрд до 599 млн. Звісно, для економіки в цілому і для державних фінансів це не дуже приємний розвиток подій. Це означає і відсутність економічного зростання і зменшення надходжень до бюджету», — повідомив урядовець.

За словами Качки, найбільше скоротився експорт металургійних товарів з України. «В уряді це пов’язують з кризою, яка почалася ще наприкінці 2019 року. Тоді світові ціни на металургію суттєво впали, що, у поєднанні зі зміцненням гривні, негативно вплинуло но прибутки металургійних підприємств», - зазначив урядовець.

«Глобальний ринок металургії перебуває у штопорі ще від запровадження мит з боку США. Зараз попит на метал падає через пандемію і зупинку виробництв-споживачів», — додав Качка.

За його словами, падіння експорту металургії частково перекрило зростання експорту сільськогосподарської продукції — на $217 млн.

Як повідомлялося, Україна продовжує активно вивозити зерно. Експорт пшениці на третину більший, ніж минулого сезону.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: