«Слуга» Мовчан звинуватив «Нафтогаз» у відмові від закупівель через систему Prozorro

«Слуга» Мовчан звинуватив «Нафтогаз» у відмові від закупівель через систему Prozorro
Раніше ЗМІ писали про те, що директор з трансформаційних процесів групи «Нафтогаз» Отто Ватерландера ініціював відмову НАК «Нафтогаз України» від закупівель через систему Prozorro

«Якщо «Нафтогаз» не хоче використовувати Prozorro, то може Наглядова рада така дороговартісна не потрібна?», – Мовчан

Відмова НАК «Нафтогаз України» від закупівель через систему Prozorro ставить під сумнів необхідність компанії нинішнього складу наглядової ради.

Про це написав депутат фракції «Слуга Народу» Олексій Мовчан, коментуючи пост в Facebook директора з трансформаційних процесів групи «Нафтогаз» Отто Ватерландера з повідомленням про зміни в закупівельній політиці НАК.

«Україна робила реформу державних закупівель відповідно до рекомендацій OECD. Система Prozorro визнана однією з кращих систем у світі для проведення закупівель. А ще Україна робила реформу корпоративного управління згідно з принципами того ж OECD. Якщо «Нафтогаз» не хоче використовувати Prozorro для закупівель, то може йому і Наглядова рада така дороговартісна не потрібна? Якщо ви декларуєте прозорість і використання кращих практик управління, то шлях в обхід системи Prozorro – хибний шлях», – заявив Олексій Мовчан.

Раніше ЗМІ писали про те, що директор з трансформаційних процесів групи «Нафтогаз» Отто Ватерландера ініціював відмову НАК «Нафтогаз України» від закупівель через систему Prozorro.

Також раніше стало відомо, що попри збитки в розмірі майже 700 млн доларів у 2020 році, топ-менеджмент «Нафтогазу» отримав 30 млн доларів бонусів за свою роботу торік.

Нагадаємо, журналісти розповіли про повернення в «Укргазвидобуванні» до старих схем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: