Росія підвищила експортне мито на металобрухт до 100 євро за тонну

Росія підвищила експортне мито на металобрухт до 100 євро за тонну
17 листопада Єврокомісія оприлюднила низку пропозицій щодо зміни правил поводження з відходами, які торкнуться, зокрема, експорту металобрухту за межі Євросоюзу

Нові митні правила в РФ почнуть діяти з 1 січня 2022 року

Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін підписав постанову про підвищення ставки експортного мита на брухт чорних металів з 70 євро до 100 євро за тонну.

Нове мито починає діяти з 1 січня 2022 року терміном на 180 днів.

«Це рішення дозволить пом'якшити вплив зовнішньої кон'юнктури на внутрішній ринок, скоригувати ціни та забезпечити сировиною вітчизняних виробників», – зазначено в повідомленні уряду РФ.

Нагадаємо, що 17 листопада Єврокомісія оприлюднила низку пропозицій щодо зміни правил поводження з відходами, які торкнуться, зокрема, експорту металобрухту за межі Євросоюзу.

Зокрема, Єврокомісія пропонує заборонити експорт усіх відходів, у тому числі й металобрухту з Євросоюзу до країн, що не входять до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Крім того, Єврокомісія залишає за собою право призупиняти експорт металобрухту, якщо немає гарантій того, що переробка є стійкою.

Євросоюз є найбільшим експортером металобрухту у світі. За підсумками 2020 року ЄС експортував 17,4 млн. т брухту чорних металів.

На думку президента Асоціації «Укрметалургпром» Олександра Каленкова, заходи щодо торгівлі металобрухтом, анонсовані в ЄС та Росії, створять несприятливі умови для роботи металургійного сектора в Україні.

«Подібні протекціоністські заходи обіцяють нові проблеми українським металургам. В умовах, коли захисні заходи вживають практично всі країни з розвиненою металургією, Україна залишається останнім відкритим ринком для Туреччини. Це створює умови для вимивання вторинної сировини з країни на користь турецьких металургів», – вважає він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: