Ресторатори вимагають від президента на Раді реформ розглянути вартість еквайрингу

Ресторатори вимагають від президента на Раді реформ розглянути вартість еквайрингу

«Через високі комісії по операціях, компанії не мотивовані використовувати електронні канали», – зазначено у листі підприємців до президента. 

Ресторатори наголошують, що вартість послуг еквайрингу у Європі є набагато нижчою, ніж в Україні

Українська Ресторанна Асоціація звернулась до президента України Володимира Зеленського з проханням розглянути питання щодо законодавчого врегулювання розміру еквайрингу та міжбанківської комісії (інтерчейндж) на засіданні Національної Ради Реформ.

Ресторатори вважають, що загальний розмір винагороди за послуги еквайрингу не повинен перевищувати 0,7%-1%.

«Через високі комісії по операціях, компанії, особливо представники малого та середнього бізнесу, не мотивовані використовувати електронні канали. На сьогодні, послуги з інкасації в декілька разів є нижчими, ніж середня вартість безготівкової транзакції», – зазначено у листі підприємців до президента.

АРУ наголосила на тому, що вартість послуг еквайрингу у Європі давно врегульована законодавчо і є набагато нижчою, ніж в Україні.

«Згідно інформації, розміщеної на офіційному сайті Mastercard, розмір комісії інтерчейндж в Україні може сягати до 2,4%, Водночас, такі ставки в Італії, Бельгії, Австрії, Франції, Німеччині тощо відповідають розміру, визначеному Регламентом та становлять від 0,2% до 0,3%», – йдеться у заяві рестораторів.

Підприємці просять президента не лише підняти питання на засіданні Ради Реформ, а й підтримати законопроекти, які обмежують вартість послуг інтерчейнджу та комісійну винагороду за послуги еквайрингу. Зокрема, законопроєкти № 4178 та № 4178-1.

Ресторатори переконані, що реалізація цих ініціатив сприятиме зменшенню долі готівкових розрахунків та, як наслідок, – розвитку економіки держави, а також дозволить бізнесу надавати належний сервіс клієнтам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: