П'ять китів аграрного експорту. Названо головні сільгосптовари, які Україна збуває за кордон

П'ять китів аграрного експорту. Названо головні сільгосптовари, які Україна збуває за кордон
За 2020 рік п'ять агропродуктів принесли близько $16 млрд валютної виручки
Фото з відкритих джерел

Найпопулярнішим експортним продуктом виявилася соняшникова олія

В експортній аграрній корзині за 2020 рік п'ять агропродуктів принесли близько $16 млрд валютної виручки країні. Таку інформацію оприлюднила під час презентації п'ятого «Аграрного портфоліо – 2021» голова аналітичної експортної групи UBTA Олександра Авраменко, пише видання AgroPolit.

За її словами, перше місце в п'ятірці найпопулярніших експортних продуктів за 2020 рік закріпилося за соняшниковою олією – експортовано на $5,319 млрд. На другому місці – кукурудза (відповідно $4,884 млрд). Третє – пшениця ($3,595 млрд). Четверте – соняшникова макуха, шрот ($1,179 млрд). П'яте – ріпак ($1,007 млрд).

____

«Аграрне портфоліо – 2021» реалізується з ініціативи Міністерства економіки України разом з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за підтримки Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA).

Нагадаємо, в Україні цьогоріч намолотили 44,8 млн тонн ранніх зернових та зернобобових культур, що є рекордною кількістю за часів незалежності.

До слова, за підсумками жнив, на Черкащині зібрали 2 млн тон ранніх зернових та зернобобових. Це у 2,5 раза більше, ніж посушливого минулого року. Обласна влада планує збільшити залучення інвестицій у перероблення продукції рослинництва.

Раніше повідомлялося, що аграрії завершують збір ранніх зернових та обіцяють рекордний врожай.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: