Міністр інфраструктури розповів про орієнтири України під час відбудови

Міністр інфраструктури розповів про орієнтири України під час відбудови
Кубраков закликав країни ЄС запроваджувати ще більш оперативні та потужні санкції, щоб закінчити війну

За словами Кубракова, країни-партнери зможуть долучитися до відновлення міст і транспортної інфраструктури України

Європейський Союз має не лише посилювати санкції проти Росії та її союзників, а і сприяти стабільній роботі економіки України. Про це у Facebook заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками участі у засіданні Ради Європейського Союзу.

«Подякував за підтримку України та просування рішення щодо нових санкцій щодо Росії та її поплічників. Особисто провів багато робочих розмов з колегами щодо важливості блокування морських портів та мережі автошляхів ЄС для окупанта. Однак цих заходів замало», – написав Кубраков.

Він закликав країни ЄС запроваджувати ще більш оперативні та потужні санкції, щоб закінчити війну.

«Україна продовжує щоденний спротив агресору. Важливою частиною цього процесу залишається підтримка економічної стабільності країни», – зазначив міністр інфраструктури.

Уряд працює над відновленням та перебудовою ланцюжків постачання та експорту продукції для ключових українських підприємств, адже Україна є важливим постачальником продукції та сировини для багатьох країн ЄС.

«Ми очікуємо на підтримку Заходу в процесі інтеграції української залізничної та автотранспортної системи у відповідні системи ЄС», – повідомив Кубраков.

За його словами, країни-партнери зможуть долучитися до відновлення міст і транспортної інфраструктури України.

«Нові проєкти, технології, компанії, а також матеріали – ми розраховуємо тут на підтримку міст. Наразі вже є кілька державних ініціатив, які стосуватимуться консолідації сил світових проєктних та підрядних організацій, архітектурних бюро та архітекторів міст, а також волонтерів», – розповів очільник Мінінфраструктури.

Він підкреслив, що під час відбудови інфраструктури Україна орієнтуватиметься на рішення, що дозволять захищати інфраструктуру, створювати інструменти для захисту цивільного населення та оперативної евакуації підприємств в умовах війни.

«Ми не зможемо працювати як раніше – адже вимушені ставати сильнішими. Україна, її війська та жителі – це наразі щит, який закриває цивілізовану Європу від варварської культури», – резюмував Кубраков.

Нагадаємо, раніше Кубраков повідомив, що ключові українські підприємства змогли відновити роботу. Так, у Запоріжжі запрацювала низка великих державних і приватних виробництв, що мають потужний експортний потенціал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: