Мінінфраструктури не бореться з корупцією в портах і в «Укрзалізниці» - Гончар

Мінінфраструктури не бореться з корупцією в портах і в «Укрзалізниці» - Гончар
За підрахунаками експертів, втрати інфраструктури від корупції в портах і в «Укрзалізниці» складають 15-20 млрд грн на рік

Експерт наголошує, що Мінінфраструктури має сприяти збільшеню товаропотоків, розвивати транзитний потенціал країни, але його реальні дії призводять до протилежних наслідків

Міністерство інфраструктури не здатне побороти корупцію ні в портах, ні в «Укрзалізниці». Про це заявив президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар.

«Корупційні потоки як були, так і є. Очевидно, що вони, може, навіть і зросли. І тому по суті уряд, перше, що він не має політичної волі, це одне. А друге, якби він навіть мав, то не факт, що йому це вдалося б зробити, а саме прибрати паразитів з цих схем, які зрештою приводять до зростання тарифів на перевалку і т.д., з-за чого втрачається конкурентоздатність», - сказав Гончар.

Він наголосив: міністерство інфраструктури має сприяти збільшеню товаропотоків, розвивати транзитний потенціал країни, але його реальні дії призводять до протилежних наслідків.

«Міністерство транспорту має перейматися збільшенням товаропотоків, активізацією логічних потоків. А тут наче все навпаки, воно захищає природні монополії», - сказав Гончар.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що не вдасться обійтися без збільшення тарифів «Укрзалізниці» на вантажоперевезення, зазначивши при цьому, що затвердження нового договору на надання УЗ послуг з організації перевезень вантажів відклали до липня.

Водночас ексміністр інфраструктури Володимир Омелян назвав істотними недоліками в роботі міністра інфраструктури сумнівну кадрову політику і масштабну корупцію в «Укрзалізниці», а також порадив керівництву Мінінфраструктури і «Укрзалізниці» пошукати фінансовий ресурс не підняттям тарифів на вантажні перевезення, а зосередитися на подоланні корупції, втрати від якої складають 15-20 млрд грн на рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: