Мінфін продав на аукціоні державних облігацій на 6,2 млрд грн

Мінфін продав на аукціоні державних облігацій на 6,2 млрд грн
На аукціонах 23 червня Міністерство фінансів запропонувало інвесторам шість випусків цінних паперів в гривні з терміном обігу від трьох місяців до трьох років

Найбільший попит спостерігався на державні облігації з терміном обігу один та два роки

Міністерство фінансів України за підсумками аукціону з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 23 червня залучило до державного бюджету понад 6,2 млрд грн. Ставки за всіма інструментами ОВДП знову знижено.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у Facebook.

«На аукціонах 23 червня 2020 року Міністерство фінансів запропонувало інвесторам шість випусків цінних паперів в гривні з терміном обігу від трьох місяців до трьох років…Найбільший попит спостерігався на державні облігації з терміном обігу один та два роки. Обсяг залучених до державного бюджету коштів за цими інструментами склав 3,8 млрд грн та 1,1 млрд грн відповідно», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загалом за підсумками аукціону до держбюджету залучено 6,22 млрд грн.

У Мінфіні наголосили, що вартість залучень знову знизилася.

«Найбільш відчутне зменшення дохідності відбулось за інструментами, які Мінфін не розміщував тиждень тому, а саме, за 12-місячними та 9-місячними облігаціями – на 100 базисних пунктів та на 80 б. п. відповідно. При цьому середньозважена дохідність за короткостроковими інструментами зменшилась до рекордно низького рівня – 7,24% за тримісячними паперами і 7,71% - за шестимісячними», – додали у Мінфіні.

До слова, парламент вирішив погасити 31 млрд боргів на енергоринку за рахунок емісії ОВДП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: