Ілон Маск озвучив «дуже погане передчуття»

Ілон Маск озвучив «дуже погане передчуття»
Маск надіслав електронного листа керівникам підприємств із наказом «зупинити прийняття на роботу у всьому світі»
фото з відкритих джерел

Заплановано скоротити приблизно 10% працівників автоконцерну Tesla

Генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск повідомив, що збирається скорочувати кількість робочих місць у компанії, оскільки має «погане передчуття» щодо економіки. Про це інформує Reuters.

У електронному листі до керівників гендиректор Ілон Маск повідомив, що має «супер погане передчуття» щодо економіки, і тому збирається скоротити приблизно 10% робочих місць у компанії Tesla.

Повідомлення, надіслане в четвер під назвою «призупинення найму в усьому світі», з’явилося через два дні після того, як Маск закликав співробітників повернутися на робочі місця або звільнятися.

Акції Tesla впали майже на 5% під час попередньої торгівлі в США в п'ятницю, а її акції, що котируються у Франкфурті, впали на 3,6% після звіту Reuters. Ф'ючерси на американський Nasdaq стали негативними і торгувалися на 1% нижче.

Останніми тижнями Ілон Маск попереджав про ризики рецесії, але його електронний лист із наказом про призупинення найму та скорочення персоналу був найбільш прямим і гучним повідомленням.

Поки що попит на автомобілі Tesla та інші електромобілі (EV) залишався високим, і багато традиційних індикаторів спаду, включно зі збільшенням запасів дилерів у Сполучених Штатах, не зʼявлялися.

«Завжди краще запроваджувати заходи жорсткої економії в хороші часи, ніж у погані. Я вважаю ці заяви попередженням і запобіжним заходом», – сказав аналітик NordLB з Ганновера Франк Швоуп.

Він також зазначив, що багато автовиробників досягли рекордних прибутків у 2021 році, але економічна ситуація зараз більш невизначена.

Раніше Ілон Маск озвучив дату появи Tesla, яка повністю обходитися без водія.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: