Голова НБУ заявив про тиск

Голова НБУ заявив про тиск
За словами Шевченка, попередній очільник НБУ звільнився через такі самі умови
фото: НБУ

Кирило Шевченко каже, що на нього намагаються впливати певні особи

Голова НБУ Кирило Шевченко поскаржився на напружену роботу та тиск з боку певних осіб в ефірі агентства Bloomberg.

«Я під тиском з моменту мого призначення на посаду. Йдеться про тиск певних осіб на процес прийняття рішень у середині НБУ, інформаційні кампанії в пресі, спрямовані на топ-менеджерів НБУ, навіть кримінальні справи. Але це – зворотний бік медалі цієї посади. Мій попередник мав такий самий досвід», – заявив Кирило Шевченко. Як відомо, колишній голова НБУ Яків Смолій подав у відставку, посилаючись на політичний тиск.

На пряме запитання ведучої: «Чи залишитеся ви біля керма НБУ?», Кирило Шевченко почав перераховувати досягнення регулятора: стабільність фінансових ринків, рекордний прибуток банківського сектора, посилення незалежності НБУ та «ще багато речей». А також те, що багато чого зробити ще належить.

На питання ведучої про нещодавні висловлювання президента, Кирило Шевченко відповів так: «Я б утримався від інтерпретацій, того, що говорить Президент, краще запитайте у нього».

Нагадаємо: під час недавнього пресмарафону Президент Володимир Зеленський не зміг гарантувати, що нинішній голова НБУ залишиться на посаді впродовж найближчого місяця.

Розмови про можливу відставку голови НБУ розпочалися в середині літа.

У жовтні агентство Bloomberg повідомляло, що Володимир Зеленський незадоволений результатами роботи Кирила Шевченка на посаді голови НБУ і шукає йому заміну.

До слова, Financial Times вважає, що голові Нацбанку Шевченку загрожує відставка.

Також Гонтарева жорстко розкритикувала нинішнього главу Нацбанку.

Крім того, у ЗМІ назвали причини можливого звільнення голови НБУ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: