ДАБІ ліквідовано. Від завтра в Україні запрацює нова будівельна інспекція

ДАБІ ліквідовано. Від завтра в Україні запрацює нова будівельна інспекція
В Україні створено новий орган контролю – ДІАМ
фото: www.ua-bud.com.ua

16 вересня буде запущено роботу Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ), яка стане заміною ДАБІ

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення про ліквідацію Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДАБІ). Вже завтра в країні почне працювати інший новостворений орган. Про це йшлося на брифінгу міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова за підсумками засідання Кабміну.

За словами міністра, завтра буде запущено роботу Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ), яка стане заміною ДАБІ.

«Я дуже радий констатувати, що сьогодні рішенням уряду ДАБІ припиняє свою діяльність. І з завтрашнього дня нова організація ДІАМ починає свою роботу. Відсьогодні ДАБІ вже не існує», – оголосив Чернишов.

Міністр також наголосив, що працівники ДАБІ не увійшли до складу нової інспекції.

ДІАМ було створено у грудні 2020 року постановою Кабінету міністрів України №1340.

1 вересня призначено на посади 198 працівників (необхідний мінімум для запуску роботи інспекції).

Семен Кривонос є головою Державної інспекції архітектури та містобудування України

Нагадаємо, Верховна Рада 1 липня 309 голосами прийняла в першому читанні законопроєкт (№5655) про реформування сфери містобудування, яким по суті позбавляє Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) функцій, які пов'язували з корупцією. Функції з державного містобудівного нагляду виконуватиме Мінрегіонбуд.

У лютому ДБР провело обшуки у керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції. Досудове розслідування ведеться за фактом зловживання службовим становищем службовими особами державних органів під час видачі дозвільних документів на будівництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: