Епіцентр пояснив, навіщо купив активи «Укргазбуду»

Епіцентр пояснив, навіщо купив активи «Укргазбуду»
Об’єкти нерухомого майна, які належить «Укргазбуду», прилягають до складських приміщень компанії на логістичному центрі «Калинівка»
фото з відкритих джерел

Епіцентр звернувся до АКУ за дозволом на придбання активів у вигляді єдиного майнового комплексу, що належить «Укргазбуду»

ТОВ «Епіцентр К» звернулося до Антимонопольного комітету України за дозволом на придбання активів у вигляді єдиного майнового комплексу, що належить приватному акціонерному товариству «Укргазбуд».

Як пояснила керівниця пресслужби Епіцентру Юлія Чудновець, об’єкти нерухомого майна, які належить «Укргазбуду», прилягають до складських приміщень компанії на логістичному центрі «Калинівка». Таким чином компанія консолідує активи для розширення складських приміщень.

Чудновець також відреагувала на повідомлення, які нещодавно з’явилися у ЗМІ нібито про покупку Епіцентром «Укргазбуду».

«Купуєш старенький сарай «Укргазбуду» біля своєї логістики і наступного дня прокидаєшся практично газовим манополістом. Я ржала з новини про купівлю «Укргазбуду», поки мене не запитали з ДТЕКу чи дійсно ми заходимо на цей ринок. На всяк випадок уточнення: обʼєкти нерухомого майна та компанія-юридична особа не одне й те ж саме», – написала очільниця пресслужби Епіцентру.

Керівниця пресслужби Епіцентру спростувала повідомлення ЗМІ
Керівниця пресслужби Епіцентру спростувала повідомлення ЗМІ
фото: скріншот

Раніше ЗМІ писали, що Епіцентр придбав активи будівельної компанії «Укргазбуд», який був одним зі світових лідерів нафтогазохімічного будівництва у 80-х роках

Компанія почала діяльність у 1946 році і називалася «Трест Укртрубопроводстрой», з 1991 року перейменована в «Укргазбуд». У 1994 році перетворена на акціонерне товариство. Виконувала будівництво як на території України, так і в Росії, Білорусі, країнах Західної Європи, Близького Сходу та Африки, проклавши понад 50 тис. км сталевих трубопроводів. Крім цього, облаштовувала газові та нафтові родовища, спорудила підземні сховища газу, насосні та компресорні станції.

Зазначимо, ТОВ «Епіцентр К» створено у 2003 році, відкрило свій перший гіпермаркет у Києві в грудні того ж року. Сьогодні розвиває найбільшу в країні мережу торгових центрів Епіцентр, яка є лідером ринку в сегменті роздрібної торгівлі товарами для дому та ремонту.

Станом на грудень 2023 року мережа Епіцентр об'єднує 72 діючих ТЦ під брендами Епіцентр і Нова Лінія в різних регіонах країни. Учасниками ТОВ «Епіцентр К» є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).

Читайте також: Тарифи-2024. Що вирішив уряд та «Нафтогаз» (документ)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Новий серіал на ТЕТ розлютив жителів Коломиї
Коломия проти стереотипів українського телебачення. Хто переможе?
Серед Карпат триває масштабне будівництво нового біатлонного комплексу. Щоправда, на час великої війни роботи зупинено
Ревізори вийшли на гірськолижну трасу. А там… Коломойський! Наші гроші
Державна зрада – сімейний бізнес. Найвідоміші династії – 3
Державна зрада – сімейний бізнес. Найвідоміші династії – 3 П’ята колона
Депутати пропонують перенести старт продажу землі юрособам не менш як на два роки з дня припинення або скасування воєнного стану
«Слуги народу» вимагають перенести старт продажу землі для юросіб, бо «фермери – у збитках»
 Основна частина заборгованості росіян припадає на бізнес і становить 70,5 трлн рублів
Росіяни влізли в рекордні борги перед банками
Відділення «Нової пошти» в Румунії
Коли відділення «Нової пошти» відкриються за кордоном: названо дати
Ресторанний бізнес переживає важкі часи, адже намагається допомагати Збройним силам, сплачувати податки і підвищувати зарплати персоналу, для якого життя теж дуже подорожчало
Підвищення тарифу на передачу та диспетчеризацію електроенергії вдарить по ресторанному бізнесу – Насонова
Документ пропонує внести зміни до статті 3 Кримінального процесуального кодексу України – щодо визначення повноважень керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури
Рада прийняла в першому читанні законопроєкт про посилення незалежності САП
Популярною серед українців є робота на м'ясокомбінатах у Нідерландах
Пошук роботи у Нідерландах: які важливі нюанси слід врахувати українцям
Дата публікації новини: