АРМА забрала у «Нафтогазу» колишні заправки Медведчука

АРМА забрала у «Нафтогазу» колишні заправки Медведчука
АРМА розірвала договір управління арештованою мережею АЗС Glusco з ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг»
фото з відкритих джерел

АРМА встановило систематичне порушення «Нафтогаз Ойл Трейдинг» зобов'язання щодо строків подання звітності про результати управління активами

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів, одержаними корупційним шляхом (АРМА), розірвало договір управління арештованою мережею АЗС Glusco з ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг». Про це повідомляє пресслужба АРМА.

За результатами проведених перевірок ефективності управління активами АРМА встановило факти систематичного надання недостовірної інформації про доходи від управління активами, що має негативний вплив на обсяг надходжень, які підлягають перерахуванню до держбюджету.

Також було встановлено систематичне порушення управителем АЗС зобов'язання щодо строків подання звітності про результати управління активами.

«З огляду на викладене, АРМА повідомляє про припинення (розірвання) вказаних договорів з Управителем – товариством з обмеженою відповідальністю «Нафтогаз Ойл Трейдинг» з дня оприлюднення цього оголошення», – зазначили в АРМА.

АРМА терміново повідомило Кабмін про необхідність визначення нового управителя мережі АЗС Glusco, який буде здійснювати діяльність в інтересах держави.

Раніше повідомлялось, що Агентство з розшуку та менеджменту арештованих активів (АРМА) має підозру, що ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг», якому Кабінет міністрів торік передав в управління арештовану мережу АЗС Glusco, не подає або не оформлює належним чином інформацію про діяльність указаної мережі.

Мережа Glusco сформована на базі роздрібного бізнесу компанії «Роснефть», який у 2016 році викупив міжнародний трейдер Proton Energy Group S.A. через споріднену Glusco Energy S.A. Крім АЗС, мережа налічує шість нафтобаз.

Відтоді і до кінця 2021 року мережею володів ізраїльський бізнесмен Нісан Моїсеєв, якого пов'язують з Віктором Медведчуком. Це підтверджував і сам Моїсеєв – казав, що їх пов'язують «дружні відносини, а не ділові».

У березні 2021 року, компанія Proton Energy Group S.A., до якої входить пов’язана з Медведчуком мережа АЗС Glusco, зупинила поставки нафтопродукції на український ринок.

Одночасно з цим у компанії Glusco та на її АЗС пройшли обшуки – Служба безпеки заявила про викриття масштабної оборудки з «тіньової» реалізації неякісних нафтопродуктів. Як наслідок, суд наклав арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких, зокрема, перебувають АЗС Glusco.

У травні 2022 року управителем мережі АЗС Glusco, відповідно до статті 21-1 Закону про АРМА, урядом визначено ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

Нагадаємо, обвинувачений у державній зраді колишній український проросійський політик, державний та громадський діяч Віктор Медведчук і колишній український журналіст Денис Жарких заснували політичний проєкт «Другая Украина» і зареєстрували його в Росії як громадську організацію.

До слова, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило власнику групи «Фінанси і кредит» Костянтину Жеваго про підозру у наданні неправомірної вигоди голові та суддям Верховного Суду в обмін на рішення на його користь у господарській справі.

Читайте також: Ворог біля воріт резиденції Зеленського? Хто сховався у пансіонаті «Гута»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Пансіонат «Гута». Вигляд станом на жовтень 2016 року
Ворог біля воріт резиденції Зеленського? Хто сховався у пансіонаті «Гута» Війна і бізнес
Нафтогаз може зазнати одночасних втрат на 13,5 мільйонів доларів США
Американський дипломат застеріг українських урядовців від знищення газовидобувної галузі
Ціна на газ для населення від «Нафтогазу» становитиме 7,96 грн за куб. м
Як зміняться ціни на газ напередодні зими? «Нафтогаз» дав відповідь
Зза перше півріччя 2023 року «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію 11 свердловин з видобутком понад 100 тис. куб. м на добу кожна
«Нафтогаз» запустив у роботу три потужні свердловини
З 26 квітня «Нафтогаз» купив у приватних видобувників та трейдерів 740 млн кубометрів газу
Закупівля «Нафтогазом» газу у приватних видобувників дало їм змогу інвестувати у нові буріння – Асоціація
Вартість послуг іноземних юристів для «Нафтогазу» коштуватиме від 200 євро до 795 євро за годину
Чернишов заплатить 625 тис. євро іноземним юристам за допомогу в оформленні кредитів «Нафтогазу»
Відповідно до тексту нового законопроєкту пропонується щорічне проведення незалежної зовнішньої оцінки ефективності діяльності АРМА
Звільнення голови АРМА: у парламенті зареєстровано законопроєкт з певним нюансом
У найближчі один-два тижні ціни на бензин зростуть приблизно на 3-4 грн
Керівник мережі АЗС попередив про зростання цін на пальне
Медведчук створив «політичний рух» «Другая Украина», і залучає туди втікачів з України
Офіційно. Медведчук зареєстрував у РФ антиукраїнську громадську організацію
Дата публікації новини: