Зеленський: Системи ППО потрібні зараз саме в Україні

Зеленський: Системи ППО потрібні зараз саме в Україні
Зеленський подякував всім, хто підтримує Україну, хто воює й працює заради української незалежності
фото: Офіс президента України

Зеленський: Тільки сьогодні й тільки в ракетах, застосованих проти Києва, було щонайменше півтори тисячі компонентів, які завезли державі-терористу з нормальних держав

У традиційному вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський подякував захисникам неба за збиті ракети, наголосив на необхідності посилення санкцій проти Росії та розповів деталі проведених нарад.

Очільник держави висловив вдячність силам ППО, які збили сьогодні, 21 березня, понад 30 ракет, зокрема, балістичних.

«Дуже важливо давати такий результат ППО. І з усіма партнерами ми незмінно говоримо про те, щоб посилити нашу здатність захищати небо. Системи ППО, які для цього потрібні, є в партнерів, які можуть допомогти. Варто це зробити. Варто захищати життя. «Петріоти» та інші системи зараз потрібні саме в Україні, для наших міст і громад», – зауважив Зеленський.

З іншого боку, за словами президента, кожен російський терористичний удар говорить про те, що санкції світу проти путінської системи ще не достатні. Адже кожна російська ракета містить компоненти, що вироблені компаніями з інших держав – не Росії.

Зеленський зауважив, що в конструкції ракет Х-101 щонайменше 53 типи таких компонентів, у ракеті «Кинджал» не менш ніж 49 типів компонентів, які Росія не виробляє. Значна їх частина – це те, що зроблено компаніями вільного світу й через різні «сірі» схеми завозиться в Росію.

«Потрібно більше відповідальності за схеми обходу санкцій. Вдячний усім державам та лідерам, які це роблять. Але тиску на Росію потрібно значно більше. Тільки сьогодні й тільки в ракетах, застосованих проти Києва, було щонайменше півтори тисячі компонентів, які завезли державі-терористу з нормальних держав. Це повинно припинитись, і у світу є відповідні важелі», – наголосив президент.

Володимир Зеленський також провів кілька нарад із військовими. Обговорювалося посилення українського захисту від російського терору та наші активні дії проти окупанта.

Також, за словами гаранта, було багато міжнародної роботи: участь у засіданні Європейської ради, розмова з Прем’єр-міністром Греції та візит голови Військового комітету НАТО.

«Перше – це участь у засіданні Європейської ради, це вже традиційний формат нашої взаємодії із Євросоюзом. Сьогодні говорили й про оборонну підтримку, і про економічні питання, зокрема про продовження вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом, а також про реальний початок перемовин про вступ нашої держави», – пояснив очільник держави.

З прем’єр-міністром Греції паном Міцотакісом було обговорено посилення ППО та реалізацію безпекових домовленостей, які були досягнуті під час візиту в Україну.

Президент зауважив, що почав сьогоднішній ранок у Київській області – у Мощуні та Гостомелі, адже зараз уже тривають другі річниці звільнення міст і сіл Київщини від російських окупантів.

« Ми маємо пам’ятати та завжди говорити про те, що Україні та українцям вдалося, маємо завжди бути вдячними тим, хто у визначальний час не розгубився, хто бореться, працює, хто дає Україні необхідні результати. Все залежить від нашої власної сили – Україна може досягати того, чого потребує. Україна це довела. І обов’язково, обов’язково переможе», – наголосив очільник держави.

Зеленський подякував всім, хто підтримує Україну, хто воює й працює заради української незалежності.

Нагадаємо, російські окупанти у ніч на 21 березня влаштували масований обстріл України, використавши 31 ракету, дві з яких були балістичними, у тому числі «Іскандер» (KN-23) та «Кинджал».

До слова, після нічної атаки РФ Зеленський звернувся до союзників України.

Читайте також: «Ви знаєте, які кроки потрібно зробити». Зеленський звернувся до лідерів ЄС

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: