Відійшов у вічність голова Всеукраїнської ради церков Василь Райчинець

Відійшов у вічність голова Всеукраїнської ради церков Василь Райчинець
З 2010 року Василь Райчинець був президентом Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської

В Ужгородській лікарні, на 68 році життя помер старший єпископ Української Євангельської Церкви, головуючий Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, Василь Райчинець

Життя Райчинця обірвалося в суботу, 4 липня, повідомив глава Православної церкви України, митрополит Епіфаній.

«З глибоким сумом сьогодні дізнався про те, що завершилося земне життя й відійшов у вічність старший єпископ Української Євангельської церкви Василь Федорович Райчинець, який останні пів року також був черговим головою у Всеукраїнській Раді церков і релігійних організацій», – написав Епіфаній у Facebook.

5___-__-_google_chrome

«Відійшов у вічність головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і Релігійних Організацій, старший єпископ Української Євангельської Церкви Василь Федорович Райчинець. Це була Людина, яку всі вважали совістю і символом цілого релігійного середовища в нашій Державі. Це був Проповідник, який і в сумні часи радянського тоталітаризму, і в незалежній Україні умів повести за собою і привести до Господа тисячі душ, які шукали розради і миру в серці. Це був Діяч, якого ніхто й за жодних обставин замінити не зможе» – написав на своїй сторінці у Facebook релігієзнавець і політолог Андрій Юраш.

«Сьогодні Господь покликав до вічності Василя Федоровича Райчинця, старшого єпископа УЄЦ, Головуючого у Всеукраїнській Раді Церков і Релігійних Організацій. Висловлюємо щире співчуття рідним та церкві, якій Василь Федорович присвятив більшу частину свого життя», – йдеться в повідомленні, - всеукраїнської християнської газети Слово про слово.

Стосовно причини смерті не повідомляється, однак один із пасторів євангелістської церкви Анатолій Якобчук у своєму Facebook спочатку написав, що Райчинець помер через ускладнення від коронавірусної інфекції. Через деякий час він відредагував свою публікацію та прибрав згадку про Covid-19.

Василь Федорович Райчинець народився 19 жовтня 1952 року в селі Поляна Закарпатської області. У 1983 році здобув богословську освіту, закінчивши московську семінарію. У 1987 році був обраний Церквою християн віри євангельської України села Поляна на пасторське служіння, а у 1990 році став заступником старшого пресвітера Союзу.
У 1994 році Райчинець став старшим пресвітером Закарпатського об’єднання церков при Союзі ВЦХЄВ.
У 1995 році на черговому з’їзді Союзу ВЦХЄВ його обрали старшим єпископом Союзу. З 2001 року Райчинець був членом Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.
Також з 2010 року Василь Райчинець був президентом Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: