«Укрзалізниця» повертає платний проїзд, але не на всі потяги

«Укрзалізниця» повертає платний проїзд, але не на всі потяги
УЗ повертається до систематизованого продажу квитків на міжнародні рейси 

Посадка на неевакуаційні рейси буде за квитками

«Укрзалізниця» повертає платний проїзд неевакуаційними поїздами, а також закордонними рейсами. При цьому евакуаційні поїзди внутрішнього сполучення та міжміські електрички залишаться безкоштовними.

«Повернення до систематизованого продажу квитків на міжнародні рейси дасть змогу пасажирам планувати свою подорож заздалегідь і гарантовано забезпечити собі місця у вагоні, адже посадка буде за квитками», - йдеться в повідомленні УЗ.

«2,75 млн українців та громадян інших країн уже врятовано залізницею й доставлено до безпечних місць – і ми продовжимо це робити, свідомо лишаючи всі внутрішні евакуаційні рейси безкоштовними. Це питання честі для нас, адже будь-хто повинен мати можливість убезпечити себе та своїх близьких, покинувши найбільш гарячі точки у безпечних вагонах «Укрзалізниці», – сказав керівник пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександр Перцовський. – Ми також бачимо нормалізацію трафіку за кордон: близько 12 тисяч пасажирів на день замість 20 тисяч ще тиждень тому. А відтак ми систематизуємо процес посадки і вводимо можливість цивілізовано придбати квитки та оплатити послуги перевізника. Це дозволить нам у свою чергу виконати свої зарплатні зобов'язання перед поїзними бригадами, які з першого дня війни самовіддано вирушають у рятівні евакуаційні рейси, подекуди курсуючи по два тижні поспіль».

Евакуаційні рейси «Укрзалізниці» всередині країни не потребують придбання квитків, посадка є безкоштовною, пріоритетом користуються діти та матері.

На сайті «Укрзалізниці» доступний повний перелік актуальних рейсів, а рейси з відкритим продажем позначені зірочкою.

Як повідомлялося, протягом березня «Укрзалізниця» перевезла 2,7 млн людей зі сходу, півночі та півдня України у центральні та західні регіони. Також відомство доставило понад 27,3 тисячі тонн гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» з 17 березня почала виконувати ще одну функцію – створення стратегічного запасу харчових продуктів по всій Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: