Українці, які працюють з дому, більше переживають тривогу та паніку (опитування)

Українці, які працюють з дому, більше переживають тривогу та паніку (опитування)

У багатьох українців праця з дому викликає тривогу

Працювати віддалено – це незвична ситуація для багатьох українців

Результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», свідчать, що серед тих, хто має роботу помітні нижчі показники розладів сну та депресії, аніж у тих, хто працює хоча б віддалено.

Водночас серед тих, хто працює у віддаленому режимі рівень тривоги та паніки вищий, аніж в тих, хто ходить на роботу, оскільки працювати віддалено – це незвична ситуація, яка потребувала адаптації, до того ж багато процесів ще не налагоджені, є частина завдань, які загалом неможливо зробити віддалено, або якість виконання яких знижена. Ті, хто мають можливість ходити на роботу, зберегли більшу частину свого звичайного життя та робочої взаємодії, ніж ті, хто працює віддалено», – йдеться у дослідженні.


Психоемоційний стан українців на карантині. ОпитуванняПсихоемоційний стан українців на карантині. Опитування

Робота допомагає урізноманітнити життя на карантині, частково зберегти активність, спілкування та взаємодію, відволіктися від негативних думок та мати більш усталений розпорядок дня. Попри це в усіх людей віком від 18 років і старше спостерігаються практично однакові індекси втоми.

Зазначимо, опитування проводили на тему «Психоемоційний стан українців на карантині: загальні оцінки та динаміка»  упродовж 10-12 квітня, було опитано  1627 респондентів віком від 18 років і старше.

Через пандемію коронавірусу люди на карантині переживають депресію, тривожність, паніку, втому і розлади сну. Серед причин підвищення рівня депресії називають фізичні обмеження (малорухливість, меншу активність) та відсутність достатньої кількості зовнішніх подразників: нових вражень, подій, інтенсивності взаємодії з іншими.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: