Українці вимагають штрафів за порушення карантину (опитування)

Українці вимагають штрафів за порушення карантину (опитування)

 Українці вважають, що за порушення карантину потрібно штрафувати

Українці схвалюють запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом

Згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг», 74% українців вважають, що потрібно запровадити штрафи для людей за порушення карантину. 19% – проти такої ініціативи.

Про це свідчать результати опитувань, проведених Соціологічною групою «Рейтинг». Опитування проводили у продовж 25-27 березня та 28-30 березня.

Запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом вважають оптимальними 58% опитаних. 28% взагалі стверджують, що вони є занадто м’якими. Лише 6% переконані, що заходи є надто жорсткими.

Нагадаємо, Верховна Рада 17 березня ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Громадянам загрожує штраф від 17 тис. до 34 тис. гривень, а для посадових осіб – від 34 тис. до 170 тис. гривень.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, що відсутність медичної маски на вулиці або приготування шашликів у парку або деінде в дозволеному місці не є підставою для штрафу. Артем Шевченко сказав, що це «рекомендація держави» — носити маски, але через їх відсутність поліція може провести лише профілактичну бесіду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: