Угорська авіакомпанія зняла з рейсу українця з ампутованою ногою. МЗС відреагувало

Угорська авіакомпанія зняла з рейсу українця з ампутованою ногою. МЗС відреагувало
Авіакомпанія Wizz Air вигнала з літака українця
фото ілюстративне

Українця просять вийти на зв’язок із МЗС

Угорська авіакомпанія Wizz Air в ізраїльському аеропорту Тель-Авіва примусово зняла з рейсу українця з ампутованою ногою. Міністерство закордонних справ України відреагувало.

«Нас дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва і ми хочемо в ній розібратися. Оскільки формальних звернень до нас не надходило, просимо українського ветерана, якому було відмовлено в рейсі на Варшаву, вийти на зв'язок до МЗС або посольства України в Ізраїлі», – написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Чоловіка просять звернутися до МЗС: +38 044 238 1588 або [email protected]. Або ж до українського посольства в Ізраїлі: +972 54 667 6782 чи [email protected]

«Якщо підтвердиться порушення, докладемо максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України. Захист прав українців за кордоном – безумовний пріоритет», – йдеться в повідомленні.

Видання Nexta повідомляє, що чоловік розповів, що летить додому до своєї родини в Україну. 

«Він плакав і кричав: «Як я потраплю додому?». Він показав стюардесі рюкзак, в якому були подарунки для рідних», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через те, що чоловік не міг сісти на своє місце через протез, він простояв у кутку літака півтори години. Згодом чоловік впав і пошкодив руки. Екіпаж літака заявив, що «він поводився неадекватно, і був змушений покинути рейс».

11 липня співробітники міністерства закордонних справ розшукали українця, на ім'я Олександр, якому відмовили в посадці на літак в аеропорту Тель-Авіва (Ізраїль) кілька днів тому.

«Наш громадянин ніколи не служив у лавах ЗСУ та не є ветераном. Інвалідність він отримав унаслідок ДТП багато років тому. Але він є українським громадянином, тому для нас було обов'язком надати йому допомогу», – пояснив речник МЗС Олег Ніколенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: