У палаці «Україна» відбулась урочиста Академія з нагоди ювілею патріарха Філарета

У палаці «Україна» відбулась урочиста Академія з нагоди ювілею патріарха Філарета
Розбудова Православної церкви України стала головною справою його життя, зазначив президент

Святійшому Філарету сьогодні 90

 У Національному палаці мистецтв «Україна» 23 січня пройшла урочиста Академія з нагоди 90-річчя патріарха Філарета. 

Президент Петро Порошенко привітав Святійшого Філарета у відеозверненні. 

«Розбудова Православної церкви України стала головною справою його життя. І Господь воздав: Томос для України – є! Висловлюю Святішому патріарху Філарету глибоку повагу та вдячність. Бажаю істинно народному українському патріархові і Героєві України міцного здоров’я, радості і Божої ласки на многії та благії літа», - сказав президент.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній нагадав, що коли Святійший Філарет був  екзархом України, представники тодішньої київської влади сказали йому, що за 20 років цеорква зникне, бо прийде комунізм, а комунізм не терпимий до релігії.

«Проте ви тоді пророчо сказали, що церква жила, житиме при комунізмі і буде тоді, коли комунізму не буде, бо Господь сказав: побудуємо церкву і ворота пекельні не подолають її. І от що ми бачимо: церква існує, а комунізму вже немає», - зазначив Блаженніший Епіфаній.

Як повідомлялося, з нагоди свята у Володимирському кафедральному соборі Києва пройшло урочисте богослужіння, у якому беруть участь єпископат та духовенство з усієї України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: