Студент, який мріяв накрити Львів «градами», повинен вивчити пісню «Батько наш – Бандера»

Студент, який мріяв накрити Львів «градами», повинен вивчити пісню «Батько наш – Бандера»
Обстріли Львова та Львівської області розпочалися після початку вторгнення Росії в Україну
фото з відкритих джерел

Хлопець уклав угоду про визнання винуватості

Кіровський районний суд Кіровограду визнав винним студента 4 курсу у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади. Хлопець отримав два роки іспитового терміну, повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду.

Обвинувачений навчається у Харківському комп’ютерному коледжу, але під час війни переїхав в інше місто. 13 березня 2022 року (на 18 добу війни) у месенджері Теlеgгаm розмістив у груповому чаті відповідні тексти: «За Россию», «смерть хохлам!», «*бать я буду Львов с града», «когда запишусь в рос.армию». Вказані вислови були доступні для загального ознайомлення всіх користувачів групового чату соціальної мережі.

Як з’ясувала експертиза, дописи обвинуваченого містять прямі публічні заклики до збройного способу захоплення державної влади та повалення конституційного ладу в Україні за допомогою Збройних Сил Російської Федерації.

Студент уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Це дало йому можливість уникнути реального ув’язнення.

Крім цього, суд зобов’язав хлопця вивчити на пам’ять гімн України, Розділ IX «Територіальний устрій України» Конституції України, вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну», українську патріотичну пісню «Батько наш – Бандера, Україна – мати!», прочитати повість Миколи Гоголя «Тарас Бульба» і роман Анатолія Дімарова «І будуть люди». Вивчити гімн та пісню, а також прочитати художню літературу обвинувачений повинен протягом іспитового терміну, тобто двох років.

Нагадаємо, що в Україні триває 118-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією.

Як відомо, обстріли Львова та Львівської області розпочалися після початку вторгнення Росії в Україну. 24 лютого на Львівщині ворожі війська атакували три військові частини – у Бродах, Новому Калинові та Кам'янці-Бузькій.

17 травня відбувся один з наймасштабніших обстрілів Львова та області. Частину ракет збила ППО. Було потрапляння у Яворівському районі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: