Рада планує сьогодні продовжити санкції проти російських соцмереж

Рада планує сьогодні продовжити санкції проти російських соцмереж
У Раді зібрали 150 підписів за те, щоб прийняти постанову щодо підтримки санкцій проти російських інтернет-сервісів, - Арахамія

Строк дії санкцій проти російських соцмереж і інтернет-ресурсів закінчується 15 травня

Верховна Рада сьогодні, 13 травня, планує скликати ще одне позачергове засідання, щоб ухвалити постанову про продовження санкцій проти російських соцмереж та інтернет-сервісів. Про це оголосив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

«Якщо ніхто не заперечує, то я можу видати розпорядження про скликання позачергового засідання Верховної Ради наприкінці цього засідання», - сказав Разумков.

Спікер попросив апарат Верховної Ради підготувати відповідний проєкт розпорядження.

Разумков поінформував, що з проханням провести позачергове засідання до нього звернувся очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, який повідомив, що зібрали 150 підписів за те, щоб прийняти постанову Верховної Ради щодо підтримки санкцій проти російських інтернет-сервісів.

«Там строк закінчується 15 травня, і щоб не збиратись у понеділок, я пропоную сьогодні останнім питанням скликати нову позачергову і просто проголосувати за це», - сказав Арахамія.

Раніше повідомлялося, що 10 квітня Служба безпеки України внесла в РНБО пропозиції щодо продовження заборони російських соцмереж ще на три роки.

За словами голови СБУ Івана Баканова, він ініціював подальшу заборону не лише мереж «Вконтакте» та «Одноклассники», а й сервісів «Яндекс», Mail.ru, «Доктор Веб», «Касперский», 1С і «Парус».

У травні 2017 року тодішній президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій на три роки проти російської інтернет-компанії «Яндекс», а також Mail.Ru Group, соцмереж «Вконтакте» та «Одноклассники».

Відповідне рішення було ухвалено у зв’язку з тим, що, за даними СБУ, російські спецслужби ведуть гібридну війну проти населення України, використовуючи у своїх спеціальних операціях ці інтернет-ресурси.

Також Порошенко запровадив тоді трирічні санкції проти путінських телеканалів.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: