Представник РПЦ обурений зверненням хворого намісника Києво-Печерської Лаври і вимагає, аби той покаявся

Представник РПЦ обурений зверненням хворого намісника Києво-Печерської Лаври і вимагає, аби той покаявся

Протодиякон Російської православної церкви Московського патріархату Андрій Кураєв  прокоментував звернення настоятеля Лаври митрополита Павла щодо коронавірусу у Києво-Печерській Лаврі

«Найголовнішого Павло не сказав. Він не покаявся в своїй тупій браваді і закликах «обійматися» під час епідемії», – сказав Андрій Кураєв

Протодиякон Російської православної церкви Московського патріархату, колишній професор Московської духовної семінарії Андрій Кураєв  прокоментував ситуацію з коронавірусом  у Києво-Печерській Лаврі та звернення настоятеля Лаври митрополита Павла, яке той опублікував напередодні.

Про це Андрій Кураєв написав  на своїй сторінці у Фейсбуці..

Допис у facebook протодиякона РПЦ Андрія КураєваДопис у facebook протодиякона РПЦ Андрія Кураєва

«Намісник Києво-Печерської Лаври визнає, що захворів сам (чим – не говорить), але застосовує слово «страждання». Так що навряд чи мова йде про нежить. Вигляд у нього нездоровий, і на хворобу можна списати марення, яке він несе. Він бреше, що «ми не закрили Лаври» (і в наступній фразі «ми зробили це, щоб ви не боялися нас, ченців»)», – написав Кураєв .

У відповідь на слова митрополита Павла «ми здорові. У нас є у всіх запалення легенів і вірусні моменти», Кураєв зазначив, що володіє інформацією про те, що близько 50 людей лежать по келіях і в ізоляторі.

«Найголовнішого Павло не сказав. Він не покаявся в своїй тупій браваді і закликах «обійматися» під час епідемії. І не оголосив про відмову від своїх земних багатств», – написав Кураєв.

Протодиякон РПЦ нагадав: «Цей Павло, можливо, вже став непрямою причиною загибелі п'яти осіб. У моєму поколінні студентів говорили, що саме він неакуратно вів зварювання в будівлі гуртожитку Московської Академії у вересні 1986 року, і в нічній пожежі загинуло п'ятеро студентів (правда, Павло ж тоді врятував одного семінариста, проломивши стіну спальні, в якій не було вікон). А робота полягала в монтажі ліфтової шахти для патріарха Пімена – на другий поверх, до актової зали», і додав: «Скільки тягарів на свою душу він прийме в цьому році – невідомо».

Нагадаємо, Настоятель Лаври митрополит Павло записав відеозвернення до вірян, щоб розвіяти «чутки, що в Лаврі щось відбувається» і що «намісник Лаври сильно захворів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: