Сьогодні – Міжнародний день боротьби з гомофобією

Сьогодні – Міжнародний день боротьби з гомофобією

Марш рівності 2019 року

У суспільстві, де панує гетеросексуальна норма, іншим немає місця?

У світі 17 травня 2020 року  відзначають Міжнародний день боротьби з гомофобією, трансфобією та біфобією. З цієї нагоди користувач соцмереж  Аlex.Kimlen  розповів про те, як представляють представників  ЛГБТ в суспільстві.

«Зростаючи, ми бачимо навколо себе гетеронормативний світ. Тобто світ, де гетеросексуальність розуміється, як єдина можлива норма. Налаштування за замовчуванням. Світ, в якому люди розглядаються виключно в бінарному поділі — на дві статі, які обов’язково мають збігатись із твоєю гендерною ідентичністю та моделлю поведінки в суспільстві. З самого нашого дитинства нам нав’язують ці норми. А коли ти в них не вписуєшся і починаєш це розуміти, може бути боляче. Ти просто не бачиш собі місця в цьому світі», – розповів Аlex.

Зі слів активіста, всі довкола репрезентують гетеросексуальну більшість. але серед них немає представників  ЛГБТ. «Чи є взагалі такі, як ти? Чи може ти такий один? Може з тобою щось не так?», – зазначає чоловік.

«В далекому 2010 році після закінчення 9 класу я пішов у коледж. На той час я вже розумів: є певна спільнота ЛГБТ+, я такий не один, окрім мене в світі є ще такі ж люди. Я читав якісь статті в інтернеті. Спілкувався в різних пабліках в соцмережах. Проте це все було дуже абстрактним, адже було десь далеко. На той час я не знав жодних публічних чи відомих представників ЛГБТ, та не був непевним чи такі взагалі є. Люди кажуть «хай сидять вдома, ми ж не виходимо на паради», «я не проти, але не треба пропаганди», «не дай боже це побачать діти». Проте в цьому й суть. Суть, щоб діти бачили. У мене в школі не було статевого виховання. І я певен введення такого предмету у нас викличе багато невдоволення з боку батьків. Адже про це не прийнято говорити з дітьми. Дорослі намагаються «вберегти» своїх дітей. Та чи це саме те, чого вони досягають?», – написав Аlex.

Нагадаємо, у зв’язку із глобальною пандемією Covid-19, оголошенням надзвичайної ситуації на території Київської області та міста Києва, а також із введенням карантинних заходів в Україні, ГО «КиївПрайд» повідомила про перенесення ПрайдМісяця та Маршу рівності 2020, який мав розпочатися 17 травня і закінчитися Маршем рівності 21 червня 2020 року, на невизначений термін.

К слову, через пандемію коронавірусу у Києві переноситься Марш рівності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: