Парубію не дали призначити заступником керівника апарату його людину? (ДОКУМЕНТ)

Парубію не дали призначити заступником керівника апарату його людину? (ДОКУМЕНТ)
Апарат ВР встановив вимоги, за якими на керівні посади можуть призначатися особи з мінімальним досвідом

Апарат ВР намагався призначити на ключові посади заступників людей, які не відповідають освітнім і професійним критеріям, - нардеп

Регламентний комітет Верховної Ради виявив порушення при призначенні конкурсу на посаду першого заступника і заступників керівника апарату Верховної Ради і рекомендував апарату Верховної Ради у подальшому утриматися від проведення конкурсів на заняття цих посад.

Відповідний лист першому заступнику керівника апарату ВР Петру Боднару направив перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник. Цей лист став реакцією на звернення народного депутата Ольги Червакової, де вона стверджувала, що апарат Верховної Ради намагається призначити на ключові посади заступників людей, які не відповідають освітнім і професійним критеріям.

Так народний депутат звернула увагу, що під час проведення конкурсів апарат Верховної Ради встановив вимоги, за якими на керівні посади у вищому законодавчому органі держави можуть призначатися особи з мінімальним досвідом, а на посади нижчої категорії - наявність освіти тільки ступеня молодшого бакалавра без всякого відповідного досвіду роботи і без знання іноземних мов.

Наслідком звернення народного депутата стала жорстка реакція регламентного комітету, де підкреслюється, що з цього питання вже створили робочу групу для розробки відповідного законопроекту, щоб уникнути подібних ситуацій в майбутньому.

А поки у відповідності до положень статті 6 Закону № 889-VIII посаду керівника апарату Верховної Ради України - керівника державної служби в Апараті Верховної Ради України є посадою категорії «А», посади заступників керівника Апарату Верховної Ради України - категорії «Б», що означає суворі вимоги до кандидатів у відношенні, як наявності освіти, так і відповідного досвіду роботи на керівних посадах державної служби чи інших сферах управління. Також комітет рекомендував апарату Верховної Ради України утриматися від затвердження проектів посадових інструкцій і взагалі від проведення конкурсів на зайняття відповідних вакантних посад.

Нагадаємо, що заступники керівника апарату Верховної Ради здійснюють правове, наукове, організаційне, документальне, інформаційне, експертно-аналітичне, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності Верховної Ради України, її органів і народних депутатів України. А оскільки питання проведення конкурсу на заміщення вакантних посад в апараті Верховної Ради України залишається неврегульованим спеціальним законом, згідно з чинним законодавством повинні застосовуватися загальні вимоги, як до державних службовців категорії «Б» (стаж роботи за фахом на державній службі на керівних посадах не менше 5 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах управління не менше 7 років).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: