Одна з областей дозволила працівникам ТЦК перевіряти документи у чоловіків

Одна з областей дозволила працівникам ТЦК перевіряти документи у чоловіків
Відповідні повноваження військкомам надав голова обласної військової адміністрації
фото з відкритих джерел

Чоловіків на час дії воєнного стану зобов'язаний мати при собі певні документи

На Львівщині усіх військовозобов’язаних зобов’язали мати при собі документи, що посвідчують особу, та військово-облікові документи. Водночас, голова Львівської ОВА Тарас Грень своїм наказом надав співробітникам ТЦК перевіряти наявність цих документів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Ради оборони Львівської області ще 17 листопада, а відповідний наказ з’явився за три дні. У ньому йдеться, що всі військовозобов’язані віком від 18 до 60 років на час дії воєнного стану повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, документи про прописку, а також військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Одна з областей дозволила працівникам ТЦК перевіряти документи у чоловіків фото 1

Крім цього, співробітників ТЦК уповноважили перевіряти наявність цих документів. Голова Львівської ОВА зазначив, що за дотриманням цієї вимоги мають стежити правоохоронні органи.

До слова, в Україні з початку повномасштабної війни правоохоронці розслідують близько восьми тисяч справ за фактом ухилення від призову в армію. Регіон-антилідер – Закарпатська область.

Зазначимо, в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан у зв'язку з військовою агресією Росії проти нашої країни. Під час мобілізації військовозобов'язані не можуть залишати Україну та виїжджати за кордон. І навіть у разі наявності так званого «білого квитка» – не все так просто.

Читайте також: «Мобілізація здорового глузду». Як карати ухилянтів і втікачів за кордон?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: