«Наколядували» шість самокатів. Горе-матір, яка схиляла дітей до крадіжок, отримала вирок

«Наколядували» шість самокатів. Горе-матір, яка схиляла дітей до крадіжок, отримала вирок
Обвинувачена спонукала 17-річну та 11-річну доньок вчиняти крадіжки
фото з відкритих джерел

Обвинувачена є матір’ю 12 дітей

Вінницький міський суд визнав винною багатодітну матір у втягненні неповнолітніх у протиправну діяльність і признав чотири роки позбавлення волі, які замінив на рік іспитового терміну. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 1 листопада.

Обвинувачена запропонувала своїм 17-річній та 11-річній донькам вчинити крадіжки на що вони погодились. У подальшому 7 січня 2021 року дівчата учинили декілька крадіжок дитячих самокатів та скейтборду з під`їздів багатоквартирних житлових будинків.

У суді жінка свою вину визнала. Розповіла, що разом з доньками поїхали у Вінницю колядувати. Зайшовши до багатоповерхового будинку, обвинувачена побачила самокат, який стояв у під`їздів та запропонувала дітям його взяти, що вони і зробили. Всього вони викрали з різних під`їздів шість самокатів та один скейтборд. Вказані речі забрали додому та згодом повернули працівникам поліції.

Також обвинувачена повідомила, що у неї 12 дітей, 10 з яких перебувають на її утриманні. Про вчинене шкодує, у вчиненому щиро розкаюється, просила суд суворо не карати.

Законний представник потерпілої пояснила, що сім`я обвинуваченої на обліку не перебувала. Всі діти охайно одягнуті, кожна дитина має свій куточок та спальне місце. Діти виховані та допомагають матері у ведені сільського господарства.

У підсумку суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченої можливе без реального відбування покарання і на підставі ст. 75 Кримінального кодексу вона підлягає звільненню від відбування призначеного за цим вироком покарання з випробуванням.

Додамо, що санкція ч.2 статті 304 Кримінального кодексу, за якою судили багатодітну матір, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від чотирьох до десяти років.

Як повідомляв «Главком», правоохоронці Києва викрили 40-річного іноземця, який приймав на ремонт дороговартісні прикраси, після чого вироби не повертав та не виходив на зв'язок. Шахрайським шляхом він заволодів майном громадян на суму 287 тис. грн.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: