Наєв розповів, скільки боєприпасів залишилося у мобільних груп ППО

Наєв розповів, скільки боєприпасів залишилося у мобільних груп ППО
Україна потребує якомога більше систем та боєприпасів, бо росіяни хочуть виснажити українську протиповітряну оборону
фото: Олексій Кулеба/Facebook

Генерал підкреслив, що західні союзники повинні прискорити поставки дронів та далекобійних ракет 

Мобільним групам протиповітряної оборони України вистачить боєприпасів для відбиття ще декількох потужних ворожих атак. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у коментарі AFP.

Генерал підкреслив, що у середньостроковій та довгостроковій перспективах Україні потрібна допомога Заходу в поповненні ракетного запасу для відбиття російських повітряних атак.

«Поточна ситуація з переносними зенітно-ракетними комплексами для мобільних груп протиповітряної оборони така, що боєприпасів достатньо, щоб витримати кілька наступних потужних атак», – повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ.

Наєв наголосив, що росіяни хочуть виснажити українську протиповітряну оборону, тому пріоритетом є більша кількість самих систем та боєприпасів, зокрема до комплексів ППО Patriot. Генерал додав, що останні російські атаки підкреслюють необхідність для західних союзників прискорити доставку засобів ППО, БПЛА та ракет великої дальності.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат відреагував на слова генерала, і зазначив, що Україна завжди потребувала більше ракет.

«Ну звісно ж, а що тут нового? Завжди так було, і торік, і влітку, і зараз! Партнери надають ракети за потребою, я тут б навіть сказав, за нагальною потребою! Звісно, зенітні ракети для нас це дефіцитний товар, як радянські – до С-300 та Бук-М1, так і західні. Ми їх не виробляємо і постійно отримуємо від партнерів з різних країн», – йдеться у його повідомленні.

Наєв розповів, скільки боєприпасів залишилося у мобільних груп ППО  фото 1

Ігнат підкреслив, що нічого екстраординарного не відбувається, росіяни поступово намагаються виснажувати українську протиповітряну оборону, змушує витрачати дорогоцінний боєкомплект масованими атаками.

До слова, під час російської повітряної атаки 2 січня майже половину російських дронів і п'яту частину крилатих ракет у Північній операційній зоні знищили мобільні групи ППО. Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що на озброєнні мобільних груп – ЗРК малої дальності, зенітно-артилерійські установки, переносні ЗРК та великокаліберні кулемети.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: