На Франківщині подружжя прожило 67 років у шлюбі і померло в один день

На Франківщині подружжя прожило 67 років у шлюбі і померло в один день
Михайло та Параска Волочій
фото: Bogo news

Михайло Волочій народився 1927 року та на чотири роки був старший за дружину

На Івано-Франківщині, у селі Космач, 9 січня 2024 року в один день померла сімейна пара Волочій – Михайло і Параска. Вони прожили в шлюбі 67 років. Похорон подружжя відбувся 11 січня – у день народження жінки. Про це пише Bogo news. 

У Михайла і Параски є один син, двоє онуків та двоє правнуків.

Михайло Волочій народився 1927 року та на чотири роки був старший за Параску. Також він був найстаршим чоловіком в селі.

«Познайомились вони у місті на базарі на Штефана. Довго не зустрічалися, одразу згодилися і одружилися. Спочатку жили у жінки дома, а потім побудували свою хату. Весілля було два дні. У перший день увечері приходили шити вінки з барвінку. Молоду колись дуже файно завивали. На віночок купляли ще завушниці, голова вся була у стрічках по два метри, тоді хустка і рантух. Після того разом з молодим і музиками йшли до шлюбу», – розповідала Параска у своєму інтервʼю декілька років тому.

Михайло та Параска Волочій в день весілля
Михайло та Параска Волочій в день весілля
фото: Bogo news

Параска Волочій 30 років пропрацювала у колгоспі, а 13 років по сезонах. Михайла в селі знали, як доброго майстра. Він тесав дерева на будинки. А у Станіславі клав водопровід та каналізацію.

Нагадаємо, у родині української співачки Ірини Федишин сталася трагедія

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: