Керівник облради висміяв мера Дніпра, який дав наказ рити могили

Керівник облради висміяв мера Дніпра, який дав наказ рити могили

Міський голова Дніпра Борис Філатов наказав викопати 400 ям під могили для хворих на коронавірус

«Мерія Дніпра не мала жодних повноважень закривати місто» – Святослав Олійник

Голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник розкритикував публічні дії міського голови Дніпра Бориса Філатова, який за чотири тижні вирив могили, потім почав закривати місто, не маючи на це жодних повноважень.

«Закінчилося це смішно: комунальні служби Дніпра привезли пластикові обмежувачі руху, сфотографували їх, дали повідомлення в ЗМІ, що місто закрито, й одразу все розібрали і вивезли», – сказав в інтерв’ю «Главкому» Святослав Олійник.

«По-іншому і бути не могло, бо у них немає ніяких повноважень забороняти рух транзитного транспорту тощо. А через два тижні той самий мер бере й каже, що пом’якшує карантин. Де тут послідовність, логіка і взагалі здоровий глузд?», – зазначив Олійник.

На запитання про те, чи підтримує голова Дніпропетровської ОДА мера Черкас Анатолія Бондаренка, який відмовився продовжувати карантин попри рішення уряду, і якого підтримали його колеги з Івано-Франківська, Львова, Дніпра, Святослав Олійник відповів, що  хотів би попросити цих різних мерів не підписуватися від імені місцевого самоврядування. «У Дніпропетровській області є 13 міст обласного підпорядкування, з яких 12 не підтримують жодної ідеї Філатова. Тому не треба спекулювати на темі місцевого самоврядування. Мова йде про окремо взятих мерів, які, я впевнений, більш за все загрузли в корупції у своїх містах», –зазначив голова Дніпропетровської ОДА.

Олійник сказав, мери міст міцно запустили руки в міські бюджети і тепер своє право на розкрадання бюджетів намагаються якось заретушувати, назвавши це нападками на місцеве самоврядування.

Нагадаємо, наприкінці березня міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що у місті викопали 400 ям під могили для хворих на коронавірус. Пізніше мера Дніпра Бориса Філатова звинуватили у планах знищувати собак під час карантину. Сам Філатов сказав, що це – фейк.

Також міський голова Дніпра розпорядився за кілька днів до Великодня перекопати дорогу до храму Московської церкви і грозився відключити воду і світло церквам, якщо священнослужителі не будуть дотримуватися карантину через коронавірус.

Суд 7 травня зупинив рішення виконкому міськради Черкас про пом’якшення карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: