Керівництво Офісу омбудсмена потрібно міняти - Василевська

Керівництво Офісу омбудсмена потрібно міняти - Василевська
Ольга Василевська вважає, що закон про Уповноваженого з прав людини потребує змін, бо він був написаний ще в 1997 році і його потрібно освіжити.

У Денісової немає позиції щодо боротьби за права людини, а є політична кон'юнктура і моменти, пов'язані з фінансуванням Офісу омбудсмена, - депутат

Народний депутат від «Слуги народу» Ольга Василевська вважає, що керівництво Офісу омбудсмена потрібно міняти, оскільки воно не захищає права і свободи українців на належному рівні. Про це вона сказала Українським Новинам.

«Я вважаю, що потрібно міняти (керівництво Офісу). Жодного разу я не бачила Уповноваженого з прав людини Людмилу Денісову на заходах, які стосувалися законодавчих ініціатив народних депутатів, про перехідне правосуддя, про доступ до персональних даних і про рішеннях ЄСПЛ, які не виконуються в Україні. Саме зараз ми готуємо зміни в законодавстві за цими питаннями, але ні на одній робочій групі я не бачила Денісову. Зате бачила її на засіданні бюджетного комітету, де вона розповідала, що їй дали мало грошей під час секвестру бюджету. Що стосується її профільної діяльності, то я думаю, що вона політична фігура, а політиці взагалі не місце, там де йдеться про права людини», - вважає Василевська.

За її словами, всі ці моменти говорять про те, що у Денісової немає позиції щодо боротьби за права людини, а є політична кон'юнктура і моменти, пов'язані з фінансуванням Офісу омбудсмена.

«Ми готуємо всі ці законодавчі зміни, але надії на співробітництво з Офісом з прав людини немає. Система зовсім вихолощена. Якщо політики не будуть тягнути ковдру на себе і призначать рівновіддалену від політичних сил людину, яка зарекомендувала себе і є авторитетом серед борців за права людини, то це безумовно дасть свій результат. Тут якраз той випадок, коли потрібно змінити людину, щоб змінити систему», - зазначила нардеп.

Також вона вважає, що закон про Уповноваженого з прав людини потребує змін, бо він був написаний ще в 1997 році і його потрібно освіжити.

Як повідомлялося, депутат Верещук за зміну керівництва Офісу омбудсмена.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: