Гладковський оголосив судову війну ЗМІ, які пишуть про його «справи» та «схеми»

Гладковський оголосив судову війну ЗМІ, які пишуть про його «справи» та «схеми»
Олег Гладковський звернув увагу на те що в офіційному повідомленні САП взагалі відсутні будь-які посилання та згадки його прізвища

Гладковський наголосив на неприпустимості спекулювання його прізвищем задля привернення уваги до кримінальних справ щодо інших осіб

Колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський має намір сьогодні, 6 травня, звернутися до суду із позовом про захист честі, гідності та ділової репутації після публікацій низки ЗМІ про нібито наявність «схем», «справ Гладковського», фігуранту яких 6 травня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід.

Гладковський, зокрема, наголосив, що він ніколи не був особисто знайомий з фігурантами цих справ і не має уявлення про обставини та деталі розслідувань щодо цих людей.

Гладковський звернув увагу на те що в офіційному повідомленні САП взагалі відсутні будь-які посилання та згадки його прізвища.

Він вже неодноразово наголошував на неприпустимості спекулювання його прізвищем задля привернення уваги до кримінальних справ щодо інших осіб.

Пан Гладковський також нагадав, що у лютому 2020 року Міністр Оборони України Андрій Загороднюк визнав, що аудит в Міноборони не знайшов корупції в закупівлях у справі, в якій його безпідставно звинуватили.

Реагуючи на повідомлення ЗМІ, Гладковський в черговий раз звертається з проханням не шкодити його репутації, згадуючи його прізвище в контексті неіснуючих та фейкових справ.

Раніше Олег Гладковський виграв низку справ проти НАБУ за безпідставними звинуваченнями.

Він в черговий раз назвав своє незаконне затримання викраденням людини та закликав світову спільноту звернути увагу на факти ручного керування правоохоронними органами та судами з боку владної вертикалі в Україні. В той же час, корпорація «Богдан», президентом якої є Гладковський, поінформувала послів країн Великої Сімки щодо продовження політично вмотивованих дій та безпідставних звинувачень на адресу Гладковського та підприємств, що входять до складу корпорації.

Як повідомлялося, сьогодні, 6 травня, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з організаторів схеми несплати майже 50 мільйонів гривень податків у оборонній сфері

Нагадаємо, Олега Гладковського затримували в жовтні 2019 року за спробу покинути Україну. Його підозрювали в тому, що він на посаді в РНБО лобіював оборонний контракт для своєї компанії «Богдан Моторс». Вищий антикорупційний суд заарештував його з можливістю виходу під заставу. Як повідомлялось, через кілька днів сім'я внесла заставу за Олега Гладковського у розмірі 10 мільйонів 623 тисячі 130 гривень. Після цього він вийшов із СІЗО.

У лютому і березні 2019 року вийшла серія резонансних журналістських розслідувань про причетність Гладковського до різних корупційних схемам в оборонній сфері. Він відразу був звільнений з РНБО, були проведені обшуки, слідство анонсувало допити на поліграфах. Ближче до виборів президента прокотилися акції протесту з вимогою кримінальної відповідальності для Гладковського.

Варто зазначити, що справжнє прізвіще Гладковського - Свинарчук, але у 2014 році він його змінив на Гладковський.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: