До Єдиної церкви на Тернопільщині перейшла ще одна громада

До Єдиної церкви на Тернопільщині перейшла ще одна громада
Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор прийняв громаду храму Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів Шумського району складу Тернопільської єпархії Православної церкви України

Настоятель храму у Кордишеві поки не прийняв рішення про перехід разом з громадою

На Тернопільщині Православна церква України поповнилася ще однією громадою. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії.

«Громада колишньої УПЦ Московського патріархату в Шумському районі перейшла до Єдиної православної церкви України. На зборах парафіяни звернулися до отця Юрія, який служить у храмі у Кордишеві, щоб він очолив їхню релігійну громаду і разом з нею перейшов до Православної церкви України. Люди попросили священика дати їм відповідь до Водохреща. Поки що священик рішення не ухвалив», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив клопотання громади храму Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів Шумського району і прийняв її до складу Тернопільської єпархії Православної церкви України.

Про це йдеться у відповідному указі владики.

Як повідомлялося, напередодні нового року до складу Тернопільської єпархії Православної церкви України було прийнято громаду храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Трибухівці Бучацького району.

Зазначимо, 13 січня під час Служби Божої у Миколаєво-Успенському соборі, що на б-р. Лесі Українки у Коломиї, який належав Московському патріархату, молилися за патріарха Константинопольського Варфоломія і митрополита Київського Епіфанія, а не, як традиційно, за Кирила і Онуфрія.

Нагадаємо, 12 січня прихожани храму Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мизове на Волині провели голосування за перехід із підпорядкування УПЦ МП до складу Православної церкви України попри незгоду священика.

13 січня стало відомо, що перша громада на Одещині перейшла до Православної церкви України.

13 січня стало відомо про ще один перехід громади на Вінниччині до ПЦУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: