«Згадав» про акції скандальної офшорної компанії та BMW дружини. Зеленський вніс зміни в е-декларацію

«Згадав» про акції скандальної офшорної компанії та BMW дружини. Зеленський вніс зміни в е-декларацію
Володимир Зеленський

Шоу-мен та кандидат в президенти оновив відомості своєї електронної декларації за 2017 рік

Кандидат у президенти від партії «Слуга народу» Володимир Зеленський 30 січня оприлюднив нову електронну декларацію за 2017 рік. Він вніс до неї деякі правки.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані майнового стану шоумена, опубліковані на сайті НАЗК.

Так, в е-декларації відомого коміка розширився автопарк його дружини: до Mercedes-Benz S 500 4Matic, 2014 року випуску додалася BMW X5, 2011 року випуску.

Крім цього, Зеленський вказав, що з травня 2012 року володіє 300 акціями компанії Green Family LTD.

Нагадаємо, що 17 січня програми розслідувань «Схеми» знайшла три російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: «Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» і «Грин Филмс». Кіпрська компанія Green Family LTD є засновником їх усіх.

Green Family LTD – співзасновниця ТОВ «Квартал 95» в Україні. Кінцевими бенефіціарами кіпрської компанії вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч.

Журналісти проаналізували фінансову звітність цих російських компаній і виявили, що всі вони продовжують працювати. Найуспішніша серед них - «Грин Филмс».

«За даними Федеральної служби державної статистики, у 2014 році розмір грошових надходжень на рахунки «Грин Филмс» склав більше 340 млн рублів. У 2015-му – близько 208 млн, у 2016-му – трохи більше ніж 123 млн рублів», - йдеться у розслідуванні.

У 2017 році розмір надходжень «Грін Філмс» зріс до майже 180 млн. Серед них від оренди, роялті, ліцензійних платежів – близько 143 млн.
Компанія «Грін Філмс» не лише досі працює в Москві, але й взяла участь та успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання державного фінансування з бюджету Росії.

Пізніше Зеленський заявив, що нібито знайшов вирішення цієї ситуації і планує найближчим часом вийти зі складу засновників кіпрської компанії.
Водночас наприкінці грудня 2018 року Володимир Зеленський у інтерв’ю журналістові Дмитрові Гордону стверджував, що останній фільм «кварталівці» робили із російськими колегами у 2012 році.

Як повідомляв «Главком», 30 січня Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами у президенти на Інну Богословську, Володимира Зеленського та Ігоря Смешка.

Також читайте публікацію «Главкома» «Усі статки Зеленського. Кандидат у президенти вперше показав свою е-декларацію»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: