Зеленський і перша леді вперше від початку війни з'явилися на публіці разом (відео)

Зеленський і перша леді вперше від початку війни з'явилися на публіці разом (відео)
Леонід Кравчук помер 10 травня
фото: сайт ОП

Володимир та Олена Зеленські були разом на церемонії прощання з першим президентом. Це перший їхній спільний вихід на публіку з початку війни

Президент України Володимир Зеленський та перша леді вперше з початку війни з'явилися разом на публіці. Це сталося на церемонії прощання з першим очільником незалежної України Леонідом Кравчуком.

Чинний президент та перша леді були у чорному одязі. Вони поклали біля Кравчука квіти та вшанували його пам'ять. Супроводжували подружжя двоє охоронців. Ймовірно, саме задля цього Олена Зеленська, яка ще на початку війни покинула столицю, приїхала до Києва.

Президентське подружжя поспілкувалося з членами родини покійного та висловило їм співчуття.

«Леонід Макарович був тією людиною, до якої можна було звернутися по мудру пораду. Він завжди чув і розумів прагнення людей навіть у найважчі моменти для нашої країни. Його внесок у формування незалежної України неоціненний. Як і зусилля з визнання нашої держави рівноправним учасником світових процесів і подолання наслідків тоталітаризму. Впевнений, безцінний досвід Леоніда Макаровича допоможе нам у перемозі над агресором і розбудові сильної, мирної, європейської держави Україна», – сказав Зеленський.

Також на заході були присутні рідні та близькі політика, міністр культури Олександр Ткаченко, мер Києва Віталій Кличко, ексспікер парламенту Олександр Мороз і бізнесмени Ігор та Григорій Суркіси.

Труну із тілом Кравчука супроводжувала почесна варта. Поховають першого президента на Байковому кладовищі.

За даними джерел «Главкома», перший президент перебував останні місяці свого життя у німецькій клініці під апаратами штучного забезпечення життєдіяльності.

Кравчук помер 10 травня. Через війну доправити тіло першого президента з Мюнхена до України літаком було неможливо. Тому родина змушена організовувати транспортування наземним транспортом, у тому числі залізницею.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розробити план заходів щодо вшанування пам'яті першого глави держави, у тому числі заснувати іменну державну стипендію за досягнення у сфері державного управління. З метою гідної вшанування пам'яті Кравчука Зеленський створив комісію для організації похорону та призначив її співголовами керівника Офісу президента Андрія Єрмака та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: