Затверджено нові санкції проти російських спортсменів та викрадачів українських дітей

Затверджено нові санкції проти російських спортсменів та викрадачів українських дітей
фото: Telegram/Zelenskiy / Official

Санкції введено щодо чотирьох представників сфери спорту РФ

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти росіян. Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні , відповідні укази оприлюднено на сайті президента.

«Сьогодні є нові рішення нашої держави щодо санкцій проти тих, хто причетний або допомагає Росії вести війну і знищувати життя та людей», – зазначив очільник держави.

Підписано три укази для реалізації рішень РНБО щодо тих росіян, які причетні до викрадення українських дітей, а також проти представників російської сфери спорту, які «намагаються поставити спорт на службу агресії».

Крім того, обмеження введені щодо тих росіян, хто «допомагає тримати структури найманців у Росії для війни проти України й усіх вільних людей».

Першим указом санкції введено щодо чотирьох представників сфери спорту РФ:

  • легкоатлетки й олімпійської чемпіонки Олени Ісімбаєвої;
  • плавця, члена Міжнародного олімпійського комітету Олександра Попова;
  • президента Олімпійського комітету РФ Віталія Смирнова; президента Федерації тенісу РФ, члена Міжнародного олімпійського комітету Шаміля Тарпищева.

Іншим указом санкції вводяться щодо 109 фізичних і 7 юридичних осіб РФ. Серед юросіб – благодійний фонд допомоги людям, що потрапили у важку життєву ситуацію «Гольфстрім», громадський рух «Народний фронт «За Росію», «Російська гуманітарна місія», ГО «Російський червоний хрест», некомерційна організація «Дім для мами» тощо.

Третє рішення стосується 164 фізичних осіб і 85 юридичних.

Нагадаємо, що Європейський Союз 25 лютого запровадив чергові санкції проти пов'язаних із групою «Вагнера» фізичних та юридичних осіб.

До слова, Євросоюз ухвалив десятий пакет санкцій проти Росії. До санкційних списків увійшла 121 фізична та юридична особа з РФ, повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. Завдяки обмеженням ЄС заблокує половину експорту до Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: