Замах на керівника української експертної групи у розслідуванні авіакатасрофи рейсу МН17 скоїв громадянин Росії

Замах на керівника української експертної групи у розслідуванні авіакатасрофи рейсу МН17 скоїв громадянин Росії

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, на якого скоїли напад у 2015 році

Нападник працював охоронцем одного дуже впливового в РФ чоловіка

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, який очолював українську експертну групу спеціалістів у Міжнародній слідчій групі (JIT), що розслідувала катастрофу МН17, розповів, що на нього скоїли напад у 2015 році після того, які він доповідав у Мінську щодо рейсу MH17.

Про це Олександр Рувін  сказав в інтерв’ю «Главкому»

 «Я був 15 листопада того року у Мінську (2015 р.), доповідав щодо рейсу MH17. Там українська делегація зустрічалася з російською. Тоді Олена Зеркаль очолювала нашу комісію. Я росіянам у своїй презентації показав, як усе було насправді. Вони тоді піднялися, сказали, що беруть паузу, і пішли. А 18 листопада у Києві на мене скоїв замах громадянин Росії», – розповів експерт.

Олександр Рувін зазначив, що у нього влучили двома кулями, які не можна вилучити, вилучили лиш одну. «Виконавець – людина, яка народилася в Криму, потім тривалий час той чоловік мешкав у Росії, працював охоронцем одного дуже впливового в РФ чоловіка», – сказав Рувін, зазначивши, що дасть свідчення у цій справі в суді Гааги.

Як відомо, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Нідерланди та Австралія офіційно обвинуватили Росію у причетності до катастрофи рейсу МН17.

У травні 2016 року австралійська юридична фірма LHD подала позов проти Росії і російського президента Володимира Путіна в Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) від імені родичів жертв Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17. Позов, у якому РФ і Путін вказуються як відповідачі і який вимагає $10 млн компенсації за кожного пасажира.

19 червня 2019 року Нідерланди заявили, що направлять запити до Російської Федерації та України з вимогою допиту Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського, Олега Пулатова та Леоніда Харченка, підозрюваних в катастрофі рейсу MH17, заявив головний прокурор Національної прокуратури Нідерландів Фред Вестербеке.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: