Вілкул розповів, як під час війни Кривому Рогу допомагають олігархи

Вілкул розповів, як під час війни Кривому Рогу допомагають олігархи
Українські бізнесмени сьогодні допомагають українській армії та постраждалим українцям
фото з відкритих джерел

«Коломойський точно хотів, старався, реагував»

Колишній голова Дніпропетровської обладміністрації, віцепрем’єр часів президента Януковича Олександр Вілкул розповів, що українські олігархи допомагають захистити Кривий Ріг від російських окупантів. Він пояснив в інтерв’ю «Главкому», яку допомогу отримує від Ріната Ахметова, Віктора Пінчука та Ігоря Коломойського.

Вілкул розповів, що Коломойський наразі, ймовірно, перебуває у Дніпрі. «Я розмовляв з Ігорем Валерійовичем під час війни двічі-тричі із тих питань, з яких я звертався, аби він допоміг. Із деяких питаннях, наприклад, стосовно «Дніпроазоту», він допоміг, але з деяких він допомогти об'єктивно не міг. Наприклад, я хотів взяти певні сплави з «Дніпроспецсталі», але вона зупинилася і не працює, тож чим Коломойський тут може сприяти? Але він точно хотів, старався, реагував», розповів Вілкул.

Наразі підприємства бізнес-групи Пінчука «Інтерпайп» насамперед зосереджені на допомозі армії, територіальній обороні та постраждалим від війни. Вілкул розповів, про координацію із Пінчуком: «Вони (підприємства Пінчука, – ред) мають комунікації з обласним штабом. Хоча ми комунікуємо та працюємо з тими заводами «Інтерпайпу» що, розташовані в Нікополі. Вони допомагають, у нас відповідальність не тільки за Кривий Ріг».

Також Вілкул розповів, що у спільній боротьбі проти ворога місту допомагають і підприємства Ахметова, і «АрселорМітал Кривий Ріг».

Нагадаємо, олігарх Рінат Ахметов заявив, що його група SCM подасть позови проти РФ щодо відшкодування збитків, завданих військовою агресією. Він впевнений, що Україна «вимагатиме і отримає репарації в повному обсязі».

Нагадаємо, Олександр Вілкул, якому російський колаборант Олег Царьов запропонував здати місто рашистським окупантам, послав його за адресою «русского воєнного корабля».

Вілкул зазначив, що у захисті Дніпропетровської області від окупантів найперше президент вимагав від нього не допустити ворога ближче, а також не дати йому розширити свій периметр.

Вілкул, якого чітко асоціювали з проросійським вектором, у нинішніх умовах став патріотом України. Він не лише пішов на співпрацю з владою, а й почав спілкуватися українською мовою із своїм оточенням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: