Уряд пропонує збілишити чисельність прикордонних військ: зареєстровано законопроєкт

Уряд пропонує збілишити чисельність прикордонних військ: зареєстровано законопроєкт
Уряд хоче на 15 тис. збільшити загальну чисельність військовослужбовців Державної прикордонної служби України
фото з відкритих джерел

Рішення пов'язане з нагальною необхідністю формування та нарощування бойових резервів Держприкордонслужби

Уряд зареєстрував у парламенті проєкт закону, який дасть змогу збільшити чисельність прикордонних військ України на 15 тис. осіб. Про це заявив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

Йдеться про проєкт закону під назвою «Про внесення зміни до пункту 1 розділу IX «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державну прикордонну службу України». Реєстраційний номер 11091.

Законопроєктом планується збільшення на 15 тис. військовослужбовців загальної чисельності Державної прикордонної служби України.

За словами Мельничука, це пов'язано з нагальною необхідністю формування та нарощування бойових резервів Держприкордонслужби у складі Сил оборони і забезпечення готовності Держприкордонслужби в повоєнний період узяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних кордонах.

Також збільшення кількості особового складу прикордонників пов'язане з адекватним реагуванням наявними силами і засобами Держприкордонслужби на актуальні та потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Нагадаємо, російські війська просунулися на північний захід і захід від Авдіївки, на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі 17 березня. Російські джерела також повідомили, що захопили Мирне на заході Запорізької області.

До слова, триває 754-та доба широкомасштабної війни РФ проти України. Протягом минулої доби відбулося 72 бойових зіткнення.

Загалом ворог завдав 14 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: