Україна не обговорює з Польщею закриття кордонів, – Кубраков

Україна не обговорює з Польщею закриття кордонів, – Кубраков
Рішення про закриття кордону для товарів не вигідне нікому, окрім «нашого спільного ворога»
фото: Міністерство відновлення/Telegram

Міністр Кубраков: «Для нас стабільно працюючий кордон – це питання виживання у війні з російським агресором»

Зі сторони України ніхто не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Про це заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє пресслужба Міністерства відновлення.

«Ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Для нас стабільно працюючий кордон – це питання виживання у війні з російським агресором. Ми з великою повагою ставимося до дружньої Польщі і запропонували конструктивні рішення, а також зробили кроки назустріч для зняття напруження на кордоні», – наголосив він.

За словами Кубракова, зараз Україна очікує рішення з боку польського уряду, які не дозволять «зайти ситуації у глухий кут». Міністр наголосив, що рішення про закриття кордону для товарів не вигідне нікому, «окрім нашого спільного ворога».

Нагадаємо, за словами прем'єра Польщі Дональда Туска, Україна та Польща ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для товарообігу. Він зазначив, що це буде «тимчасове і болюче для обох сторін рішення», а також анонсував сільськогосподарський саміт у Варшаві, який відбудеться 29 лютого. Під час нього польський прем'єр зустрінеться з лідерами протестувальників.

Нагадаємо, у Польщі у Варшаві фермери вийшли на протест проти імпорту продовольства з України. У центрі міста зібралися тисячі протестувальників.

Раніше повідомлялося, що у п'ятницю, 1 березня, польські перевізники мають намір відновити протести на кордоні з Україною.

Україна розробила «план взаємопорозуміння» з п'яти кроків, який націлений на деблокаду кордону з Польщею. Зокрема, пропонується створити тристоронній штаб.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: