Слідчі оголосили Януковичу нову підозру

Слідчі оголосили Януковичу нову підозру
Найближчим часом буде ухвалено рішення про звернення до суду з клопотанням про обрання Януковичу заочного запобіжного заходу у новій справі
фото з відкритих джерел

За версією ДБР, експрезидент-утікач схиляв охорону до дезертирства

Колишньому президенту України Віктору Януковичу оголосили нову підозру в тому, що він схиляв військовослужбовців президентської охорони до дезертирства. Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Зазначається, що слідчі ДБР заочно оголосили експрезиденту-утікачу нову підозру в підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони (УДО) до дезертирства (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст.408 ККУ).

За даними слідства, 24 лютого 2014 року Янукович, переховуючись від кримінальної відповідальності за злочини щодо учасників Майдану, схилив заступника начальника УДО – начальника Служби безпеки президента України до дезертирства.

«Як наслідок, начальник його охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження з території Автономної Республіки Крим. Водночас, підозрюваний виїхав за межі України до Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

Також вказується, що найближчим часом буде ухвалено рішення про звернення до суду з клопотанням про обрання Януковичу заочного запобіжного заходу у цій справі.

Як відомо, ДБР чекало Януковича на допит 9 лютого.

1 лютого у ДБР поінформували, що колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки Президента України, якому ДБР повідомило про підозру в дезертирстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Начальником служби безпеки Віктора Януковича тоді був Костянтин Кобзар.

У листопаді 2021 року Кобзарю повідомили про підозру у дезертирстві і переправленні колишнього президента до РФ.

Раніше колишній начальник особистої охорони Януковича Костянтин Кобзар заявив, що активісти Майдану нібито хотіли вбити Януковича.

Нещодавно секретар РНБО натякнув, що Янукович отримав російське громадянство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: