Рада заборонила діяльність проросійських партій. Як голосували нардепи

Рада заборонила діяльність проросійських партій. Як голосували нардепи

Під заборону потрапляють ті політичні сили, які публічно заперечують збройну агресію РФ проти України

Сьогодні, 3 травня Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій в Україні. За відповідне рішення проголосували 330 народних депутатів. Про це повідомляє нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк в Telegram.

«Рада заборонила діяльність проросійських партій (7172-1). 330 голосів», написав він.

Також Железняк прокоментував те, чи голосували депутати колишньої ОПЗЖ за цей закон. «Ну, по-перше, ніхто правки не підіймав та не блокував. По-друге, «За» проголосувало 17 екс-ОПЗЖ: 12 депутатів з нової групи («Платформа за життя та мир») та ще 5 депутатів з ОПЗЖ, які зараз позафракційні», додав нардеп.

.jpg_283

Нагадаємо, нещодавно парламент врегулював процедуру заборони, розпуску та примусової ліквідації політичних партій (№7172). Приводом для цього стала популяризація або пропаганда органів держави-агресора, її посадових осіб, осіб та організацій, що контролюються державою-агресором.

Тим самим, під заборону потрапляють ті політичні сили, які публічно заперечують збройну агресію РФ проти України, анексію українських територій та виправдовують порушення територіальної цілісності й суверенітету України.

Додамо, раніше президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про призупинення діяльності проросійських партій, серед яких і ОПЗЖ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: