Президентка Єврокомісії повідомила, коли Україна отримає статус кандидата

Президентка Єврокомісії повідомила, коли Україна отримає статус кандидата

17 червня Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

фото з відкритих джерел

Доля України вирішиться на саміті цього тижня

Лідери країн ЄС на саміті цього тижня погодяться надати Україні статус кандидата на вступ на основі висновку Єврокомісії. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв’ю німецькому суспільному телебаченню, повідомляє польське PAP.

«Я глибоко переконана, що ми отримаємо позитивне рішення і підтримка буде. Курс вже визначено», – заявила Урсула фон дер Ляєн.

Вона додала, що після отримання статусу саме від країн-кандидатів буде залежати швидкість їхнього просування до членства. Президентка Єврокомісії нагадала приклад Словаччини, яка отримала перспективу у 1999 році і змогла приєднатися у 2004, і Туреччини, яка нині далі від потенційного членства, ніж була на той момент.

Нагадаємо, 17 червня Єврокомісія оприлюднила висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії, рекомендувавши надати першим двом статус кандидата.

Водночас, для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

До слова, 8 червня Європейський парламент підтримав резолюцію із закликом надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС «як чіткий політичний сигнал солідарності з народом України».

Раніше прем’єр Італії повідомив, які країни проти надання Україні статусу кандидата до ЄС.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: