Порошенко впевнений, що Путін не збирається припиняти війну

Порошенко впевнений, що Путін не збирається припиняти війну
П’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко радить уважно проаналізувати послання Путіна Федеральним зборам

Путін збирається керувати Росією довічно - підкреслив п'ятий президент України

Відставка російського уряду не має жодного значення, адже вся влада в Росії належить і буде належати Володимиру Путіну. Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко в інтерв’ю журналістам, коментуючи послання Путіна до Федеральних зборів та відставку російського уряду.

«Моя абсолютно тверда позиція – в Росії немає уряду, в Росії немає парламенту, Думи, немає Федеральних Зборів. Вся влада в руках однієї людини. Прізвище і ім’я цієї людини ви дуже добре знаєте. Тому відставка чи призначення нового російського уряду мене абсолютно не цікавить і не має цікавити українців», – сказав Петро Порошенко.

Водночас Порошенко наголосив, що вчорашнє послання Путіна Федеральним зборам потрібно дуже уважно проаналізувати.

«Я роблю висновки з цього послання, що Путін не збирається закінчувати війну з Україною», – підкреслив п’ятий президент України.

«Другий висновок – Путін збирається залишатися назавжди. В нього закінчується термін президентських повноважень, і мета вчорашнього послання – це зміни до Конституції, які тепер уже, коли президентом може бути не Путін, забирають у цього президента всю владу, переносять її для іншої посади. Я не знаю, як вона буде називатись – або голова Державної ради, або прем’єрміністр, або щось на кшталт того, що відбулось у Казахстані, але це буде одна особа – Путін», – сказав він.

«Все, для чого це робиться – для того, щоб зберегти владу в руках Путіна», – переконаний політик.

«Тож я раджу всім дуже ретельну увагу звернути на послання і на проект змін до Конституції Російської Федерації. Це несе прямі ризики і загрози нашій державі», – підкреслив Петро Порошенко.

Лідер «Європейської солідарності» також зазначив, що в цих умовах Українська держава має об’єднатися, щоб гідно відповідати на ті виклики і ризики, з яких почався 2020 рік, а не так, як це робить нинішня влада.

«Я вважаю, що комунікаційна стратегія з початку року була бездарно програна, що ті перші кризові виклики, з якими зіткнулася нова влада – були програні. Над «Оманом українців» сміється весь світ. Я твердо переконаний, що це час, коли мають початися рішучі об’єднуючі кроки з боку діючої влади», – підкреслив Петро Порошенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: