Порошенко узгодить з Меркель тактику щодо миротворців на Донбасі

Порошенко узгодить з Меркель тактику щодо миротворців на Донбасі
Ангела Меркель та Петро Порошенко

Президент України зустрінеться з канцлером Німеччини у Берліні

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі в Берліні узгодять тактику щодо реалізації ідеї введення миротворчої місії на Донбас.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу «Інтер».

«Я очікую перше - чіткого узгодження тактики, як просуваємо миротворців, саме дуже чітких кроків. Зараз з французами узгодили. Ле Дріан (міністр закордонних справи Франції Жан-Ів Ле Дріан - ред.) Був ... Наступний крок - узгодження з американцями. У нас є спільна концепція, тепер повинна бути загальна тактика», - сказав він.

За словами Клімкіна, в ході зустрічі обговорять проблему будівництва газопроводу «Північний потік-2», а також питання з незаконно встановленими в окупованому Криму турбінами Siemens.

Відомо, що Порошенко зустрінеться з Меркель 10 квітня.

Нагадаємо, у німецькому Аахені в травні може відбутися саміт лідерів ФРН, Франції та України, присвячений розміщенню на Донбасі миротворців ООН.

Як повідомлялося, нещодавно президент Фінляндії заявив про готовність відправити миротворців на Донбас.

Також Португалія виступила за введення миротворців на Донбас.

Нагадаємо, Україна не вестиме діалогу з представниками угруповань «ДНР» та «ЛНР» щодо розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Раніше президент України Петро Порошенко підтвердив, що мав телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, у ході якої йшлося здебільшого про обмін заручниками та розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: