Порошенко прокоментував «паспортний скандал» на Закарпатті

Порошенко прокоментував «паспортний скандал» на Закарпатті
Угорський паспорт

Глава держави відзначив, що Україна вимагає до себе такої ж поваги, яку вона демонструє до інших країн

Президент України Петро Порошенко заявляє, що захищатиме інтереси українських громадян, незалежно від їх місцеперебування, і вимагає поваги до суверенітету України з боку інших держав.

«Моя позиція як президента: я захищатиму українських громадян, хоч би де вони були – на сході, на заході... Захищаючи наших громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Так само, як ми поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої самої поваги», – сказав Порошенко, говорячи про те, як може вплинути на українсько-угорські відносини «паспортний скандал».

Він також зазначив, що із заявою щодо видачі жителям Закарпаття угорських паспортів виступило Міністерство закордонних справ України, і наголосив, що згоден «з кожною її літерою».

Як повідомляв «Главком», між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України в Берегово.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що покаже відео з церемонії роздачі угорських паспортів у Берегово, яке оприлюднили ЗМІ, голові МЗС Угорщини. Також він повідомив, що Україна висилає угорського консула до Угорщини.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

Прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті. Справу порушили за статтею про державну зраду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: